Erdoğan'ı rüşvetçi ilan etti!

Yiğit Bulut, katıldığı bir televizyon programında Başbakan Erdoğan'ı Sadrazam Mahmut Nedim Paşa'ya benzetti. Rus hayranlığı nedeniyle "Nedimof" olarak da adlandırılan sadrazam, yolsuzluk, rüşvet, devlet bürokrasisinde yaptığı atamalar ve kriz yönetimi kon

Erdoğan'ı rüşvetçi ilan etti!
Yiğit Bulut, katıldığı bir televizyon programında Başbakan Erdoğan'ı Sadrazam Mahmut Nedim Paşa'ya benzetti. Rus hayranlığı nedeniyle "Nedimof" olarak da adlandırılan sadrazam, yolsuzluk, rüşvet, devlet bürokrasisinde yaptığı atamalar ve kriz yönetimi konusunda başarısızlığı ile tarihe geçti.
 
"ZAMANINDA YOLSUZLUK VE RÜŞVET ARTTI"
 
İbnülemin Mahmut Kemal İnal, sadrazamların yaşamını anlattığı Osmanlı Devrinde Son Sadrazamlar (Kemalü's-Sudur) adlı kitabında Sadrazam Nedim'den şöyle söz etmişti: "Sadareti sırasında umumun nefret ve düşmanlığını kazandı. Memurları yerinden oynattı, mâli sıkıntıya bir çare bulmak için memur maaşlarını azalttı. Zamanında yolsuzluk ve rüşvet arttı. Bir zamanı diğer zamanına uymaz, sebatsız ve kararsız, çiğden nem kapan, vesveseli, öfkeli, küstah ve itimat edilmez bir adamdı."
 
"100 BİN ALTINI ZİMMETİNE GEÇİRDİ"
 
Mahmud Celaleddin Paşa'nın Mir'at-ı Hakikat adlı kitabında ise Sadrazam Nedim, şu sözlerle anlatılıyor: "Bulunduğu mevkilere gelmek için, akla hayale gelmez yalan ve fitne karıştırmış, füsun ve asılsız hikâyeler uydurmuş, nameşrudan paralar takdimi ile mevkiinde kalmıştır." Mahmud Celaleddin Paşa ayrıca kitabında Nedim Paşa'nın zimmetine geçirdiği iddia edilen 100 bin altına da yer vermiştir.
 
YİĞİT BULUT NE DEMİŞTİ
 
Başbakan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, konu hakkında şunları söylemişti: "Bu ülkede kim bu ülkenin menfaatine bir adım atarsa, yerleşik düzene karşı çıkarsa onu yok ederler. Onu yok etmek için ellerinden geleni yaparlar. 1876'da Osmanlı'nın Avrupa'ya ödediği faiz yeter diyen Sadrazam Nedim Paşa ne oldu biliyor musunuz? Harbiye öğrencileri ayaklandı, sadrazamı düşürdüler. Ne yapmış Osmanlı maliyesini Avrupa'ya karşı koruyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem