Erdoğan'i bile solladum !

Çay TV'de 11 yıldan bu yana dinî soruları cevaplandıran Necati Hoca, bu yıl Ramazan'da yaptığı sahur programıyla fenomen haline geldi.

Erdoğan'i bile solladum !

Çay TV'de 11 yıldan bu yana dinî soruları cevaplandıran Necati Hoca, bu yıl Ramazan'da yaptığı sahur programıyla fenomen haline geldi. Ne telefonları sustu, ne mail yağmuru bitti.

Necati Hoca Zaman Gazetesi'ne verdiği röportajda ilginç anılarını okuyucularla paylaşıyor.

İşte o röportaj: Rize'deki evinde ziyaret ettiğimiz hocayı, şehre tepeden bakan Rize Kalesi'nde fotoğraflayalım istedik. Ama ne mümkün. Yol kesenleri, fotoğraf çekmek isteyenleri beklerken akşam oldu.

Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü ziyaret ettiğimiz Necati Hoca'nın etrafını 8-10 işadamı sarmış, soru yağmuruna tutmuştu. Aralarında doktor, müteahhit, matbaacı, öğretmen, emekli imam, gazeteci olan ziyaretçileri Rize Camidağı Köyü Kur'an Kursu'ndan talebeleri. 50 yıl önce 'hafız olsunlar' diye yetiştirdiği öğrencileri, her bayram yaptıkları gibi elini öpmeye gelmişti hocalarının.

Bir yandan sorular sorulurken diğer yandan gırgır şamata, ortalık kaynıyor. Bir öğrencisi hocasını iki dakikada özetliyor: "Halkın nabzına göre konuşur, her çevreden saygı toplar, her zaman güven verir, 'zorlaştırmaz kolaylaştırır', İslam'ı hakkıyla yaşayanlardandır, Kur'an-ı Kerim'i bize sevdirendir. Onunla gurur duyuyoruz. Toplumda, aile içinde nasıl yaşanmamız, nasıl oturup kalkmamız gerektiğini kendisinden öğrendik."

"Bankaya girersem abdestim bozulur mu?"

Necati Hoca, sadece öğrencileri arasında değil, Rize'de oldukça ünlü. Onunla birlikte Rize sokaklarında yürüyemiyorsunuz. Fotoğraf çektirmek, soru sormak isteyenler hocayı alıkoyuyor. Rize'den yayın yapan Çay TV'de 11 yıldan bu yana dinî sorulara cevap veren Necati Hutoğlu, son dört senedir Ramazan'da yaptığı sahur programlarıyla hayran kitlesini yerel olmaktan çıkıp ulusal, hatta uluslararası boyuta taşıdı. Bu yılki reytinglerle daha çok konuşulur oldu. Çin'den, Fransa'da, Almanya'dan telefonlar geliyor, sorular yağıyor kendisine...

Necati Hoca'yı bu kadar çok sevdiren elbette üslubu, sorulara tatlı tatlı bazen sert ama eğlenceli cevaplar vermesi. Hele "Hadi bakiyim, acaba anladınız mı, hııımm, dinliyor musunuz bakayım beni... Aaa sen hiç doğru dürüst dinlemiyorsun, neden yanlış anlıyorsun söylediklerimi?" gibi ifadeleriyle sanki muhatabıyla karşı karşıyaymış gibi yaptığı yorumlar çok samimi bulundu.

Hocanın fenomen olmasında canlı yayında telefon numarasını, üstüne basa basa 2-3 kez vermesi de etkili. Haliyle gece yarılarına kadar arayanı bitmiyor. Bayram günü mecburen kapatmış telefonunu, kafamı dinleyeyim diye. Ama açıklamasını yapıyor: "Kesinlikle tamamen kapatmış değilim. Bayram geçsin açacağım. İnsanlar seni sevsin, sen telefonunu kapat, hiç olur mu öyle şey! Bu Ramazan'da mademki Allah'ın dinine hizmet etmek istiyorsun, neden telefonunu vermekten kaçıyorsun, sana meyhanenin yolunu mu soracaklar, dini eksiklerini tamamlamak için soruyorlar diye düşünerek numaramı vermeye karar verdim." Hocanın bu telefon trafiğiyle ilgili itiraf ettiği önemli bir şey var: "Anladım ki, ülkemizdeki kadınların yüzde 60'ı baskı altında. Şiddet görüyor, çoğu ağlıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem