Erdoğan;"Gezi'de esnaf hedef alındı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TESK tarafından Vilayetler Evi'nde verilen iftara katıldı. Gezi eylemlerinde esnafın mağdur edildiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Esnafımız mağdur edildi hatta bazen hedef alındı. Bazı sokaklarda esnafa saldırıldı.

Erdoğan;"Gezi'de esnaf hedef alındı"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TESK tarafından Vilayetler Evi'nde verilen iftara katıldı. Gezi eylemlerinde esnafın mağdur edildiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Esnafımız mağdur edildi hatta bazen hedef alındı. Bazı sokaklarda esnafa saldırıldı. Dükkanlar yağmalandı. Bazı dükkan sahipleri bizzat hedef alınmak suretiyle tehdit edildi. Esnafın son derece duyarlı uyarıları ne yazık ki dinlenmedi, şiddetle karşılandı. 
 
Türkiye'nin esnafı tarihi boyunca vandallığın, şiddetin ve yağmanın karşısında durmuştur. Çünkü esnaf hadiselerin nereden kaynaklandığını bilen, buna göre tavrını ortaya koyandır. Son olaylarda Türkiye'nin istikrar ve güven ortamının hedef alındığını görmüş ve bu eylemlere karşı tavrını belirlemiştir. 
 
Sokakların sistemli bir şekilde terörize edilerek esnafa zarar verilmesine biz asla göz yumamayız. İstanbul'da olaylar başladığında birileri '6 ay tüketmeyelim, ekonomiyi durduralım' çağrısı yaptılar. Esnafı çökertirsek hükümeti deviririz anlayışı barbarcadır. 
 
Halkla hiçbir irtibatı bulunmayan, sandık sonuçlarına saygısı olmayan, sandıktan umudu olmayan kendi ülkesini çökertmek istiyor. Türkiye bu tip saldırılardan etkilenmeyecek kadar güçlü bir ülkedir.
 
Bu tür saldırıları etkisiz hale getirecek güce sahibiz. Milletimiz de, esnafımız da kimin neyin peşinde olduğunu çok net görür.
 
Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerimizde, esnafın cam çerçevesi, vatandaşımızın araçları yakılıp yıkılırken bunlarda gerçek anlamda insani bir duygu var mı? Bunlarda bir vatanseverlik duygusu olabilir mi?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler