Erdoğan’dan "ücretsiz kurs" müjdesi

Başbakan Erdoğan, cemaatin dershane ve okullarına giden çocukların ailelerine seslenerek, “Dershanelere giden yavrularınız varsa çekin alın. Okullarında okuyanlar varsa çekin alın, devletin okulları bize yeter. Hafta sonlarında takviye kurslarını Milli Eğ

Erdoğan’dan "ücretsiz kurs" müjdesi

Başbakan Erdoğan, cemaatin dershane ve okullarına giden çocukların ailelerine seslenerek, “Dershanelere giden yavrularınız varsa çekin alın. Okullarında okuyanlar varsa çekin alın, devletin okulları bize yeter. Hafta sonlarında takviye kurslarını Milli Eğitim başlatacak ve ücretsiz olacak" dedi.

AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere Batman’a gelen Başbakan Erdoğan, valilik önündeki alanda halka seslendi. Başbakan Erdoğan, konuşmasına Batmanlılar ve Batman’ın ilçelerine selam göndererek başladı. 30 Mart seçimlerinin Türkiye, Batman, millet için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, “Kardeşlerim başımızı iki elimizin arasına alıp iyi düşünelim. Bu seçimlerde esere mi oy vereceğiz, yoksa ideolojilere mi oy vereceğiz. Bunu iyi analiz etmeliyiz” dedi.

“İDEOLOJİ İNSANIN KARNINI DOYURMUYOR”

Konuşmasında BDP’ye de tepki gösteren Başbakan Erdoğan, ideolojinin insan karnını doyurmadığını söyledi. Erdoğan, “Kardeşlerim ideoloji insanın karnını doyurmuyor, ideoloji modern bir yaşam bize kazandırmıyor, esere ihtiyacımız var, hizmetkar olan belediyelere ihtiyacımız var. 30 Mart’ta sadece belediye başkanı seçmekle kalmayacaksınız, 30 Mart’ta ya eski Türkiye ya da yeni Türkiye diyecek ve yolumuza öyle devam edeceğiz. Eski Türkiye’de neler olduğunu siz iyi biliyorsunuz. Batman gerçekten büyük acılara şahit oldu. Eski Türkiye’de yasaklar vardı. Annenin kendi evladıyla, kendi diliyle konuşması yasaktı, kitaplar, harfler, klavyeler yasaktı, OHAL vardı, boşaltılmış köyler, yasaklı mezralar vardı. Sokakta, okulda, kamu kurumlarında devletin vatandaşına dayattığı anlamsız durumlar vardı, başörtüsü yasağı vardı. Eski Türkiye’de yolsuzluk, yoksulluk vardı. 12 yıl boyunca eski Türkiye izlerini silmenin mücadelesini verdik. Anlamsız yasakları kaldırdık. Yasakları kaldırmakla yetinmedik, farklı dil ve lehçelerin öğretilmesini sağladık. Sizin isteğiniz üzerine OHAL’i kaldırdık. En önemlisi eski Türkiye’de kanlar akıyordu, yeni Türkiye’de akan kanı durdurduk, acıları bitirdik. Türkiye çok güzel bir bahar yakaladı. Batman’dan acı haberler gelmiyor. Batman gençlerini artık kaybetmiyor. Batman’da artık kepenkler kapanmıyor” diye konuştu.

“EVLERİMİZDE, SOKAKLARIMIZDA, CADDELERİMİZDE HUZUR VAR”

Çözüm süreci ile birlikte evlere, sokaklara ve caddelere huzur geldiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, 1 yılda bu kadar huzur yakalanıyorsa, 5-10 yılda neler olabileceğinin tahmin edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Kardeşlerim evlerimizde artık huzur var, sokaklarımızda, caddelerimizde, ilçelerimizde, köy ve mezralarımızda huzur var. 1 yıllık barış ortamında bunlar oluyorsa 5 yıl, 10 yıl içinde neler olacağını sizler düşünün. Önümüzde atacak çok önemli adımlar var. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla Batman bölgenin parlayan yıldızı olacak. Barış ve huzur ortamında daha çok fabrikaların kurulduğunu göreceğiz. Süreç muhafaza edilirse Batman’ın huzuru, bereketi daha da güçlü olacak. İşte bu huzur iklimi, bu çözüm sürecini bizimle birlikte sizler koruyacaksınız. Siz bu süreci sahiplendiniz, bu süreci daha sıkı sahiplenmenizi rica ediyorum. Kardeşlerim Türkiye’nin 81 vilayetinde 77 milyona aynı dil, aynı üslup ile aynı cümlelerle konuşan bir kardeşiniz, bir başbakanınız var. 77 milyonu hep bir ve beraber olarak kucakladım. Çözüm süreci Batman’da nasıl umutla karşılandıysa Trabzon’da, Antalya’da, Bursa’da, Muğla’da, Aksaray’da aynı heyecanla karşılandı. Bedeli ne olursa olsun çözeceğiz dedik. Gerekirse baldıran zehri içeriz ama çözeriz dedik. Canımızı ortaya koyacağız ve çözeceğiz dedik. Bize siz nasıl hayır duası ettiyseniz Çankırı, Çorum, Konya da aynı şekilde destek verdi, dua etti” şeklinde konuştu.

“BDP SİLAHLARIN GÖLGESİNDE SİYASET YAPTIĞI İÇİN BU SÜREÇTEN RAHATSIZ OLUYOR”

Başbakan Erdoğan, huzur ortamından birilerinin ciddi bir şekilde rahatsız olduğunu söyledi. Türkiye’nin normalleştiğini belirten Erdoğan, “Türkiye helalleşiyor, bir oluyor, birlikte oluyor, kardeş oluyor, hep birlikte Türkiye oluyor. Türkiye’nin bu birliğinden ciddi şekilde rahatsız olanlar var. Çözüm sürecinden rahatsız olanlar, Batman’a barışın gelmesinden rahatsız olanlar var. Türkiye’yle aynı dille aynı üslupla konuşamayanlar, bir bütün olarak ülkeyi kucaklayamayanlar bu süreçten rahatsız oluyor. BDP gerilimi siyaset tarzı yaptığı için, silahların gölgesinde siyaset yaptığı için bu süreçten rahatsız oluyor. Kanın durması, yoksulluğun sona ermesi BDP’nin elindeki istismar aracını alıyor ve BDP bundan rahatsız oluyor” ifadelerini kullandı.

TEK MİLLET, TEK DEVLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN VURGUSU

Başbakan Erdoğan, konuşmasında tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan vurgusu yaptı. Gittiği her yerde aynı şekilde konuştuğunu belirten Erdoğan, “Tek millet dedik. Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Arabıyla hepinizi seviyorum. Ama Türkü Türk, Kürtü Kürt, Arabı Arap olduğu için değil, beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Hiçbir zaman bir etnik grubun partisi olmadık, 77 milyonun partisi olmaya geldik, biz sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Kardeşlerim birileri çıkıyor biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyor. Peki sen Kürt kardeşlerim için ne yaptın, elinde silahla dolaşmaktan başka ne yaptınız? Aileleri, çocuklarını dağlara kaçırmaktan başka ne yaptınız? Barış silahla olmaz, barış tatlı dille, hizmetle olur. Barışın temsilcileri işte burada. Bu ülkede barışın teminatı biziz. El ele, omuz omuza vereceğiz ve 30 Mart’ta Batman’ın yerel kaderini değiştireceğiz. 16 gün var. Gece gündüz demeden kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bu işi siz bitireceksiniz hanımlar” dedi.

“CHP PENSİLVANYA’DAN GELEN KASETLERLE İŞİ GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYOR”

MHP’nin şehit cenazelerini istismar ederek siyaset yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, CHP’nin ise Pensilvanya’dan gelen kasetlerle işi götürmeye çalıştığını söyledi. Erdoğan, “MHP şehit cenazelerini istismar ediyor. CHP’yi zaten hiç konuşmama gerek yok. Kendileri bile siyasetini, vizyonunu bilmiyorlar. Akşam başka, sabah başka. Son zamanlarda bir gelişme var biliyorsunuz. Şimdi artık Pensilvanya’dan kasetler geliyor ve bunlarla işi götürmeye çalışıyorlar. Pensilvanya’nın burada da temsilcileri var mı? Sizin de kapılarınızı çaldılar mı? Gereğini yapıyor musunuz? Aman ha, bunlara gereken dersi vermeniz lazım. Senin hocan benim başımı açmak için fetva veren hocadır diyerek def ediniz. Bunlara gereken dersi kapıya geldiğinde vermeniz lazım” diye konuştu.

“SANDIKTA OYUNA GELMEYİN”

Erdoğan, Pensilvanya çetesinin Türkiye bağlantılarının seçimde hile yapabileceğini belirterek, vatandaşlara sandıkta oyuna gelmeme uyarısında bulundu. Erdoğan, “Seçimde sizi oyuna getirebilirler, AK Parti’ye oy verirken esma yazın diyebilirler, sakın bunu yapmayın. AK Parti’ye evet mührünü basın o kadar. Çünkü bunlarda takiye, yalan, iftira, fitne ve fesat var. Sizi kandırabilirler. Bu oyunu hep birlikte bozacağız. Sevgili Peygamberimizi Mihrac’dan indiriyor, kamyona bindiriyor ve onunla beraber yürüyor, şu hale bak. Hz. Cebrail parti kursa ben ona da oy vermem diyor. Meleklere iman var, bu nasıl bir benzetme, bunu nasıl söylersin. Kardeşlerim iyice burada bir dağıtma var” ifadelerini kullandı.

“ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM”

Konuşmasında Saidi Nursi’den alıntı yapan Başbakan Erdoğan, “Hani Saidi Nursi ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ diyor ya, biz de öyle diyoruz, bu zalimler için yaşasın cehennem. Sabrettik ve zafere erdik. Başörtülü kızlarımızın önünü açtık. Artık başörtülü kızlarımız okullarını rahatlıkla okuyor. Başörtülüler devlet dairelerine giriyor ne oldu? Türkiye bölündü mü, parçalandı mı? Ey başörtüsü düşmanları ne oldu? Uzaya uydu gönderdiniz de bizim kızların başörtüsüne mi takıldınız? Hangi eseri ürettiniz bu güne kadar? Artık TBMM’sinde bile 4 hanım kardeşimiz başörtülü. Normalleşen Türkiye bu, birlik beraberlik içindeki Türkiye bu. Bunlar yeterli değil, daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

BDP VE CHP’YE ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında muhalefet partileri BDP ve CHP’ye de tepki gösterdi. Erdoğan, “BDP ne yaptı, normalleşme adına ne yaptı? Bunların hepsi birbirinin aynı, biri Türk ırkçılığı yapıyor, diğeri Kürt ırkçılığı yapıyor, bunların birbirinden farkı yok. Biz Türkü de, Kürdü de bağrına basan bir partiyiz. Onun için dedik, tek millet. Tek bayrak dedik. Kılıçdaroğlu bayrak noktasında AK Parti’yi eleştiriyor. Ya sen Hakkari’ye gittin CHP bayrağının dışında bir tane Türk bayrağı dalgalandıramadın. Buyurun işte Batman burada Türk bayrağı, parti bayrağı hepsi iç içe. Mesele bu işte. BDP burada belediyesinde çalışanın maaşını ödeyemez durumda. Kardeşlerim merkezi yönetim ile yerel yönetimi el ele verdireceğiz. Tek devlet diyoruz. Devlet içinde devlet asla, paralel yapı, paralel devlet böyle bir şey olamaz” dedi.

CEMAATİN DERSHANESİNE GİDEN ÖĞRENCİ AİLELERİNE SESLENDİ

Başbakan Erdoğan, cemaatin dershanelerine çocuklarını gönderen ailelere de seslendi. Erdoğan, “Dershanelere giden yavrularınız varsa çekin alın. Okullarında okuyanlar varsa çekin alın, devletin okulları bize yeter. Hafta sonlarında takviye kurslarını Milli Eğitim başlatacak ve ücretsiz olacak. Artık yavrularımızın sömürülmesini istemiyoruz. Bunlar geceleri bile evlerde, yurtlarda beddua seansları yapıyorlar. Başbakana beddua, bakanlarıma beddua ediyorlar. Sizin beddualarınız tutmaz, bana buradaki ablaların, buradaki ağabeylerin duaları yeter. Sureye, Mısır, Filistin’den ne dualar geliyor onlar bize yeter. Pensilvanya’daki zatın bir tek Mısırlı çocuk için bir cümle kurduğunu duydunuz mu? Suriyeli, Filistinli çocuklar için gözyaşı döktüğünü duydunuz mu? Ama mesele istismar olunca, mesele sokakları hareketlendirmek olunca Pensilvanya Gezi olaylarının arkasında duruyor, buralara fitne mesajları veriyor. Malum medya edepsizce günlerce sokaklarda çatışma çağrısı yapıyor. Bunlar çocukların ölümlerine ağlayamayacak kadar taş kalpliler. Çocuklara gerçekten acımaları merhametleri olsaydı, biz bunu çözüm sürecinde görürdük ama göremedik. Varsın onlar öyle bilsin, ama biz inandığımız doğru yolda yürümeye devam edelim. Sokaklarda çatışmaları körükleyerek Tunceli’de polisimizin, İstanbul’da da Burak yavrumuzun şehadetine neden oldular. Rabbimden rahmet diliyorum. Sizlerden istediğim şudur, bakın kardeşlerim CHP, MHP, BDP bunların hepsi fitne başı. Pensilvanya bunların yanında ve bunlar bütün bu olaylardan rant sağlamaya çalışıyorlar. Cam, çerçeve indiriyorlar. Buralarda esnafın kepenklerini kapatıyorlardı, niye kapattırıyorsunuz? Bu esnafın ticaretini niye engelliyorsunuz? Çünkü bunlarda özgürlük anlayışı bu. Ne yapacaksa bırak hayat normal devam etsin öyle yap. 30 yıl bu bölgede akan kandan beslendiler. Şimdi biz bu acıları durdurmak için çalışıyoruz, onlar başka oyunların, başka tahriklerin peşinde. İnşallah milletimiz bunlara izin vermeyecektir” dedi.

“30 MART BUNLARA DERS VERME ZAMANI”

30 Mart’ın bu yapılara ders verme zamanı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“30 Mart’ta bunlara çok ağır bir ders vermenizi sizlerden bekliyoruz. İsmet İnönü güzel bir söz söylemiş, ‘Namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça bu ülkede başarı yakalanmaz’ demiş. Şimdi ben sizlerden bunu istiyorum, sizin duruşunuz bunlardan daha güçlü ve cesur olmalı. Sandıklara namus gibi bakılarak sahiplenilmeli, bunu istiyorum sizlerden. Kardeşlerim biz eserimizle konuşuyoruz, onlar laf üretiyor, biz lafa değil, icraata bakarız. 30 Mart’ta ya laf, ya icraat. Bildiklerinizi bilmeyenlere anlatın.”

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bayrak göndermesinde bulunurken, Arif Nihat Asyalı’nın ‘Bayrak’ şiirinden bir bölüm okudu. Erdoğan, Arif Nihat Asyalı’nın ‘Bayrak’ isimli şiirinden, “Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, ışık ışık, dalga dalda, bayrağım senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım, seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım, dalgalandığın yerde ne korku ne keder, gölgende bana da, bana da yer ver, sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar” bölümünü okudu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem