Erdoğan'dan Suat Kılıç'a fırça!

Başbakan Erdoğan'ın, ATO'da düzenlenen 'Yurdum, Evim, Ücretsiz İnternetim' konulu projenin açılış töreninde konuştu. Yurtlarda ücretsiz internet müjdesi veren Erdoğan artık ranzalı sistemin de kaldırıldığını söyledi ve projede geç kalındığı için Gençlik v

Erdoğan'dan Suat Kılıç'a fırça!

Başbakan Erdoğan'ın, ATO'da düzenlenen 'Yurdum, Evim, Ücretsiz İnternetim' konulu projenin açılış töreninde konuştu. Yurtlarda ücretsiz internet müjdesi veren Erdoğan artık ranzalı sistemin de kaldırıldığını söyledi ve projede geç kalındığı için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a laf attı.

Üniversite yurtlarında ranza sisteminin kaldırılacağını duyuran Erdoğan kendisine oturduğu yerden seslenen Suat Kılıç'a "Çoktan talimat aldın niye bunu bitimedin bugüne kadar?" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"310 bin öğrencimiz dünyaya daha farklı bir pencereden bakacaklar" diyen Erdoğan, "Bundan sonra açılacak yurtlarımızda da bu alt yapı kurulacak. Bakanlıklarımız arasında imzalanan protokol ile başlayan bu sürecin, gerçekten 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde, hayata geçirilmesi taktire şayandır" dedi.

Gençlerin sözkonusu olduğu durumda hiç bir engeli tanımayacaklarını belirten Erdoğan, "En büyük hizmetleri en kısa sürede hayata geçiririz. Biz cumhuriyet tarihinin gençlere en fazla yatırımı yapan hükümetiyiz. Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesini 2002'ye kıyasla yüzde 537 artırdık. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bütçesini 15 kat artırtık. Böyle bir bakanlık var mıydı? Yoktu. Bu bakanlığı biz kurduk. Bugün dünyanın en önemli spor organizasyonlarını yapan ülkeler arasında yer alıyoruz. Akdeniz Oyunları'nı biz yapacağız. Bunu Yunanistan yapacaktı, ekonomik kriz nedeniyle yapamayacağını bidirdi. Bize geldiler, Türkiye olarak bunu siz yapabilir misiniz dediler. Biz de yaparız dedik. 800 trilyon maliyetli bu projede sona geldik, şu anda tesislerimizi yarışmalar hazır hale getirdik. Nasıl oldu bu iman öyle bir şeydir tekeden bile süt çıkarır."

Yurtlarda kalan gençlere akşam geç vakitte gelmemelerini söyleyen Erdoğan, "Ama biz üniversite genciyiz" diyeceksiniz. Ama sizler bize ailelerinizin emanetisiniz" dedi. Kendisinin de 7 yıl yurtta kaldığını söyleyen Erdoğan, yurtlardaki arkadaşlıklara değindi. Bazı yurtların eski olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu yurtların da yenileneceğini ifade ederek, "Amacımız, ailelerin gözlerinin arkada kalmayacağı barınma merkezleri yapmak" diye konuştu.

SUAT KILIÇ'A FIRÇA

Yurt yatırımlarımızı da kesintisiz sürdürüyoruz. Suat Bey'e dedim ki ranza sistemini kaldıracağız. Ranzalı odaları karyola sistemine dönüştürmeliyiz (Suat Kılıç'a: Çoktan talimat aldın niye bunu bitimedin bugüne kadar?) Ben artık ranza görmek istemiyorum.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem