Erdoğan’dan SP’ye ziyaret

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin sürecinin ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. Kamalak ise, “Bu ocaktan bu

Erdoğan’dan SP’ye ziyaret

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin sürecinin ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. 

Kamalak ise, “Bu ocaktan bu zamana kadar tam 4 tane başbakan, 2 tane Cumhurbaşkanı çıkmıştır. İnşallah Milli Görüş, milletimize hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bugün de siyasi partileri ziyaret etti. BBP ve DSP’yi ziyaret eden Başbakan Erdoğan’ın son durağı ise SP oldu. Başbakan Erdoğan’ı SP binası önünde Genel Başkan Mustafa Kamalak karşıladı. Başbakan Erdoğan ve Kamalak basın mensuplarına el sıkışarak poz verdi. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren görüşmeye, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Süleyman Soylu ile AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım da katıldı. Görüşme sonrası Kamalak, Başbakan Erdoğan’ı makam aracına kadar uğurladı. Erdoğan ve Kamalak, bu sırada basın mensuplarının görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bugün BBP’yi, DSP’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, son olarak Saadet Partisi’ni ziyaret ettiğini dile getirdi. Herhangi bir açıklama yapmayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Kamalak’a da ev sahipliği için teşekkür ediyorum” dedi.

Bir basın mensubunun “Üç ziyaret sonrasında nasıl bir izlenimle ayrılıyorsunuz?” demesi üzerine Başbakan Erdoğan, “Daha sonra açıklarım” yanıtını verdi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, “Sayın Başbakanımızın ilk adresidir bu bina” dedi. Kamalak’ın bu sözü üzerine Başbakan Erdoğan, “Yok, bundan öncesi var. Bu binada başlamadı, daha öncesi var” dedi. Kamalak ise, “Neyse, baba ocağıdır. Bu ocaktan bu zamana kadar tam 4 tane başbakan, 2 tane Cumhurbaşkanı çıkmıştır. İnşallah Milli Görüş, milletimize hizmet etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanını halk seçmelidir” tezini Türkiye’de ilk defa ve yegane olarak dile getiren görüşün Milli Görüş olduğunu belirten Kamalak, 1993 yılında İstanbul’da “Cumhurbaşkanını halk seçmelidir” mitingi yapıldığını hatırlattı. Kamalak, “40 yıl sonra da olsa Milli Görüş’ün dediği oluyor. Önümüzdeki seçimlerin aziz milletimize, ülkemize, devletimize ve tüm insanlara hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.

Bir gazetecinin “Bu ocaktan üçüncü Cumhurbaşkanı çıkacağını düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Kamalak, “Geleceğin ne olacağını bilemeyiz” dedi.

Bir basın mensubunun Erdoğan’ın adaylığı konusunda bir sinyal alıp almadığını sorması üzerine Kamalak, “Sayın Başbakan adına söz söylememiz doğru olmaz. Yolun sonuna gelindi bir bakıma, başkası adına yorum yapmamız doğru olmaz. Bu sorunun cevabını kanaatimce her bir soran arkadaşımız, sorulandan çok daha iyi biliyor” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi destekleyeceğinin sorulması üzerine Kamalak şunları kaydetti:

“Adayları görelim. Yetkili organlarımız, kuruluşlarımız var. Onlarla bir durum değerlendirmesi yapar, ülkemiz için hangi adayı daha faydalı olacağına kanaat getirirsek onu destekleriz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler