Erdoğan’dan şoke eden açıklama

Başbakan Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalar yaptı. "Şu anda Türkiye çalkantılı bir coğrafyada istikrar ve güven adası olarak yükselişini sürdürüyor” diyen Erdoğan, “Demokratik standartlarımız her gün daha ileri seviyelere ilerliyor. Demokratikleşmen

Erdoğan’dan şoke eden açıklama
Başbakan Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalar yaptı.
 
"Şu anda Türkiye çalkantılı bir coğrafyada istikrar ve güven adası olarak yükselişini sürdürüyor” diyen Erdoğan, “Demokratik standartlarımız her gün daha ileri seviyelere ilerliyor. Demokratikleşmenin önündeki engelleri cesaretle kaldırıyor, bu alanda da reformlarımızı kararlılıkla yapıyoruz. Halkının yüzde 99'u Müslüman bir ülke olarak, bölgede çok önemli bir deneyimi gerçekleştiriyor, çok önemli bir sınavı başarıyla geçiyoruz” diye konuştu.
 
Erdoğan, “Dış politikada temel ilkelerimiz her zaman "küresel vicdan ve adalet" oldu” dedi ve ekledi: “Bu ilkeleri en zor şartlarda dahi savunmayı sürdürdük. Türkiye olarak, dünyada hiçbir krize çıkar odaklı bakmadık. Bölgesel ve küresel meselelere insani ve vicdani sorumlulukla yaklaştık. Afganistan, Irak, Filistin, Suriye gibi ülkelerdeki krizlere bakışımız tamamen barış amaçlıdır. İnsani duygulardan hareket etmekteyiz...”
 
Küresel güç olma iddiamız yok
 
Erdoğan bir gazetecinin sorusu üzerine, “Türkiye'nin bölgesel veya küresel güç olma gibi bir hedefi yok. Türkiye sadece üzerine düşen görevi yapmak suretiyle gerek bölgede gerekse uluslararası camiada bir yere oturtuluyor. Olan budur, olması gereken de budur. Diğeri ise bir hırs diye tanımlanır ki hırs her zaman tehlikelidir. Dolayısıyla bizim böyle bir hırsımız yok.” yanıtını vererek herkesi şaşırttı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler