Erdoğan'dan sert mesajlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekvador Devlet Başkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; Bölge gerçekten sancılı bir dönemden geçiyor. Suriye krizi 2.dünya savaşından sonraki en büyük insani trajediye yol

Erdoğan'dan sert mesajlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekvador Devlet Başkanı ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bölge gerçekten sancılı bir dönemden geçiyor. Suriye krizi 2.dünya savaşından sonraki en büyük insani trajediye yol açmış durumda...

Ülkemizde sadece Suriye'den gelen 2 milyon 700 bin mülteci vardır.

Cenevre görüşmeleri dün ertelendi. Bu görüşmeler devam ederken Suriye halkına yönelik hava saldırısı ve bombardıman devam ediyordu.

Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akımını durdurmamızı istiyor. Rusya bu insanları bombalarken insanların oradan kaçmaktan başka bir yolu olabilir mi? Bu saldırıların durdurulması gerekmiyor mu? Bu saldırıları durduramayan dünya bizden mülteci akınını durdurmamızı bekliyor.

Cenevre'den umudu olan var mı? Burada kurulan tuzağa muhalefet düşmeyecektir. Biz şuana kadar 9 milyar dolarlık harcama yaptık. Belediye ve STK harcamalarını saymadan söylüyorum.

Tüm bunlar olurken BM'den bize gelen destek sadece 425 milyon dolar!

Şehirler, kütüphaneler, ibadethanler tamamen harap olmuştur. Sormak lazım. UNESCO nerede?

Tarih yok oluyor. Kültür yok oluyor. Dünyayı ayağa kaldıranlar 400 bin insanın öldüğü tarihi mirasların yok olduğu bir yerde sesleri çıkmıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem