Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı temaslarda bulunmak üzere Fransa'ya gitti. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa, Belçika ve Japonya'yı kapsayan bir yolculuk yapacağını

Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı temaslarda bulunmak üzere Fransa'ya gitti. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa, Belçika ve Japonya'yı kapsayan bir yolculuk yapacağını belirterek, "Fransa, Belçika ve Japonya'yı kapsayan uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu ziyaretimde bana bakanlarımız, bürokratlarımızdan oluşan bir heyet refakat ediyor. İlk olarak Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızla Strazburg'da bir toplantı gerçekleştireceğiz. "Milyonlarca nefes teröre karşı tek ses" mitingini gerçekleştireceğiz. Gurbetçilerimizle teröre ve destekçilerine karşı güçlü bir mesaj vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika ziyaretinin 1838 yılından bu yana ilk iki ülke arasında devlet ziyareti olarak bir ilk olacağını belirterek, "Belçika Kralı Filip'in davetine icabetle Belçika'ya bir devlet ziyareti gerçekleştireceğiz. Bu ziyaret diplomatik ilişkilerimiz açısından ilki teşkil ediyor. Osmanlı ile Belçika Krallığı arasında diplomatik ilişkilerin tesis edildiği 1838 yılından bu yana ilk iki ülke arasında devlet ziyareti olarak bu bir ilk. Bu arada birçok ziyaret oldu ama bir devlet ziyareti olarak ilk. İki ülke ilişkilerinde tarihi anlam taşıyan bu ziyaretin Belçika ile işbirliğimizin geliştirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Ziyaretim vesilesi ile Kral Filip ile yapacağımız görüşmemin yanı sıra, Belçika Başbakanı, Temsilciler Meclisi Başkanı ile bir araya geleceğim. AB Komisyonu Başkanı, Avrupa Parlamentosu Başkanı ile bir araya geleceğiz. AB temaslarımda Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs sorunu, terörle mücadele ve mülteci krizi ile ilgili konuları değerlendireceğiz. Ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeleri etraflı şekilde masaya yatıracağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu yıl konuk ülke sıfatıyla Europa Uluslararası Sanat Festivali'nde yer alacağını belirterek, "Ülkemiz açısından önemli bir kültür etkinliğinin açılışını yapacağız. Türkiye bu yıl konuk ülke sıfatıyla Europa Uluslararası Sanat Festivali'nde yer alıyor. Festivalin açılışını Kral Filip ile birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin onur konuğu olarak belirlenmesi ülkemiz ve milletimiz için gurur vesilesidir. Festival sırasında Türk kültürünü ve sanatının en güzel örnekleri Belçika'da sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, ziyaretine Japonya'da devam edeceğini belirterek, "Ziyaretimin son ayağında Japonya'yı ziyaret ederek İmparator Akihito ve Başbakan Shinzo Abe ile bir araya geleceğiz. Kasım ayında Antalya'da G-20 Zirvesi'ni tertip ediyoruz. Çeşitli defalar bu zirve öncesinde mümkün olduğu kadar G-20 ülkelerini ziyaret ederek ön hazırlık gerçekleştirdik. Japonya da bu ön hazırlıklardan bir tanesini oluşturuyoruz. Dostum Abe ile ikili ilişkilerimizin yanı sıra G-20 gündeminde yer alan hususları da ele alma fırsatı bulacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler