Erdoğan'dan Mescid-i Aksa uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefon görüşmesi yaptı.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece telefonda konuştuğu Abbas v

Erdoğan'dan Mescid-i Aksa uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece telefonda konuştuğu Abbas ve Meşal’den Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlaller hakkında bilgi aldığı bildirildi. Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın Kudüs’te Yahudi yerleşimciler tarafından son haftalarda Mescid-i Aksa’yı hedef alan ihlallerin kaygı verici olduğuna işaret ederek, bu sorunla ilgili olarak Türkiye’den yardım istediği öğrenildi. Meşal’in de Kudüs’teki gerilim konusunda ayrıntılı bilgi verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihlallerin son bulmasının bölge barışı açısından büyük önem taşıdığına değinerek, Türkiye olarak BM Güvenlik Konseyi üyeleri nezdinde konuyla ilgili girişimde bulunacaklarını söylediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler