Erdoğan'dan "Laiklik" mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geçmişten gelen büyük medeniyet birikimiyle farklı kültür, din, mezhep ve anlayışların barış içinde bir arada yaşadığı bir coğrafya olduğunu belirterek, bu medeniyet birikimiyle uyum arz eden bir laiklik yorumunu

Erdoğan'dan "Laiklik" mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geçmişten gelen büyük medeniyet birikimiyle farklı kültür, din, mezhep ve anlayışların barış içinde bir arada yaşadığı bir coğrafya olduğunu belirterek, bu medeniyet birikimiyle uyum arz eden bir laiklik yorumunun birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyüşün teminatı olmaya devam edeceğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na girişinin 75. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Laiklik ilkesinin tıpkı demokrasi ve sosyal hukuk devleti kavramları gibi cumhuriyetin temel nitelikleri arasında yer aldığını ve 75 yıl boyunca cumhuriyetin bütün değerleri, demokrasin bütün kazanımları gibi Türk milletinin ortak paydası olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"75 yıllık tecrübe göstermiştir ki laiklik ilkesi, cumhuriyetimizin demokratikleşme çabalarıyla en ideal ve modern anlamda sosyal bir hukuk devleti olma gayretleriyle bir arada ele alındığında ülkemizin ilerlemesi, kalkınması, barış, huzur ve istikrar içinde geleceği şekillendirmesi noktasında hayati bir önemi haizdir. Laiklik, ayrıştırıcı değil birleştirici, baskıcı değil özgürleştirici, tek tipleştirici değil hoşgörülü bir yorumla uygulandığında demokrasiye güç katmış, ekonomiye, dış politikaya, sosyal hayata ivme kazandırmıştır. Türkiye, geçmişten gelen büyük medeniyet birikimiyle farklı kültürlerin, farklı dinlerin, farklı mezhep ve anlayışların barış içinde bir arada yaşadığı bir coğrafya olmuştur. Bu bakımdan, medeniyetimizle ve medeniyet birikimimizle uyum arz eden bir laiklik yorumu, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyüşümüzün de teminatı olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle laikliğin anayasal ilke olarak kabul edilişinin 75. yıl dönümünü kutluyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler