Erdoğan'dan kimyasal silah iddiasına yanıt

Başbakan Erdoğan: Türkiye hiçbir zaman kimyasal silah sahibi olmamıştır. Türkiye kesinlikle böyle bir seviyeye düşmez. Bu durum Suriye'ye yakışır dedi.Başbakan Erdoğan, Danimarka ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda

Erdoğan'dan kimyasal silah iddiasına yanıt

Başbakan Erdoğan: Türkiye hiçbir zaman kimyasal silah sahibi olmamıştır. Türkiye kesinlikle böyle bir seviyeye düşmez. Bu durum Suriye'ye yakışır dedi.

Başbakan Erdoğan, Danimarka ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
SURİYE'DE İÇ ŞAVAŞ
 
Suriye ile ilgili geçici Başbakan'ın var olduğundan bilgim var ama kendisiyle görüşlmedik en kısa zamanda kendisiyle biraraya geleceğiz. Başkan aslında Kürt arkadaşımız. Arap-Kürt noktasında tutucu bir insan değil. Şimdi hükümetini oluşturacak.
 
KİMYASAL SİLAH İDDİASI
 
Rejim Suriye'de Türkiye ile ilgili ne dediğini bilmiyor. Ciddi istikamet kayması var. Türkiye hiçbir zaman kimsayal silah kullanmak surmu içine girmemiştir. Envanterimiz içinde kşmyasal silah yoktur. bu ancak Suriye'ye yakışan işlemdir. Suriye kimyasal silahla halkını vurmuştur. Bu konuyla ilgili olarak Türk medyasının yapacağı yayınlar çok öenmlidir. Kesimlikle Türkiye böyle bir seviyeye düşmez.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
Şuanda TBMM içinde çözüm sürecine yönelik çalışmalar yapılmıştır. Ama bu çözüm sürecine maalesef gerek ana muhalefet gerek MHP'nin katkısı olmamıştır. Son dönemlerde BDP'nin katkısı varmış gibi bir hava var. Bu süreçte bin düşünüp bir konuşulmalı.
 
AKİL ADAMLAR
 
Akil adamlara aylar önce kapı açmıştık. Kurumları temsilen orada insanların bulunması süreci olumlu etkileyecektir. Akil adamlar konusunda hükümetin çalışmaları var.
 
NEVRUZ KUTLAMALARI
 
Nevruzun içeriğinde bir diriliş var hayata o baharın canlılığıyla bakış var ama bazıları bunu farklı fırsata dönüştürüyor. Partimin de kadın kolları Nevruz kutlaması yapacak bunu şenlik içinde yapacaklar ama gölge yer almayacak. Türkiye'nin değişik yerlerindeki kutlamalar da hüzün olmaz.
 
HOLLANDA'DA YAŞANANLAR
 
Konuyla ilgili biraz da abartının olduğunu düşünüyorum. Binlerce deyince... Çok değişik haberler geliyor. Bunları kaynağını da inceleyeceğiz. Bizde soracağız ve sağlıklı cevap alacağımıza inanıyorum. Hollanda Dışişleri Bakanı'nın ile Dışişleri Bakanımız gerekli konuları konuşacaktır.
 
ERGENEKON DAVASI
 
Olay tamamiyle önceki hükümetle alakalı hale getirilmiş. Ceza konusunda benim düşüncelerim belli ve şuanda da bir yargı süreci devam ediyor muhalefet kadar cesur değilim. Sorumluluğum gereğince daha önce ne söylediysem bunun arkasındayım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem