Erdoğan'dan İsrail'e 'Heron' uyarısı

Türkiye'nin tamir edilmesi için İsrail'e gönderdiği 'Heron'lar nerede? Başbakan Erdoğan, herkesin merak ettiği konuya değindi. İsrail'in Türkiye'ye göndermesi gerektiği 6 Heronun bulunduğunu belirten Erdoğan, Heronların sözleşme gereği İsrail'e tamire gön

Erdoğan'dan İsrail'e 'Heron' uyarısı

Türkiye'nin tamir edilmesi için İsrail'e gönderdiği 'Heron'lar nerede? Başbakan Erdoğan, herkesin merak ettiği konuya değindi. İsrail'in Türkiye'ye göndermesi gerektiği 6 Heronun bulunduğunu belirten Erdoğan, Heronların sözleşme gereği İsrail'e tamire gönderildiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan ayrıca, 'Heronlar'ın geri gönderilmesi'ni ticari ahlak noktasında önemsediklerini belirterek, İsrail ile ilişkilerin düzelmesi için üç şartını yineledi. Erdoğan, İsrail'in 'özür dilemesi' gerektiğine tekrar tekrar vurgu yaptı.

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geldi. İki Başbakan ortak açıklama yaptı.

"Tamir ile alakalı bu işin tarihi vardır. Takvim verdik ama hala teslim etmediler. Bizim insansız hava araçlarımız, sözleşme gereği hala oradadır. Altı insansız hava aracının paraları ödenmiştir ve bize geri verilmelidir. Bunu da ticari ahlak noktasında çok öenmsiyoruz. İsrail'in bakımlarını yapıp teslim edeceğini umut ediyoruz"

ÖZÜR DİLENMEDEN İLİŞKİLER DÜZELMEYECEK

Başbakan Erdoğan, İsrail ile ile ilişkilerin düzelmesi için 'özür' şartını da böyle tekrarladı;

"Türkiye olarak bizden özür dilenmedikçe, tazminat ödenmedikçe, Gazze'ye ambargo kaldırılmadıkça, Türkiye-İsrail ilişkileri düzelmez. Bununla ilgili B planımızı açıklamıştık zaten"

Toplantıda gazeteciler Türkiye İsrail ilişkilerini sordu. Erdoğan ilişkilerin normalleşmesi için daha önce açıkladığı 3 şartı yinelerken, Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Furkan'ı da andı. İsrail tarafından geri gönderilmeyen Heronlar konusuna da şöyle değindi;

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem