Erdoğan'dan Fransa'ya sert çıkış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki en önemli konu olan 'füze kalkanı' konusunda, "Komutanın kesinlikle NATO’da olması gerektiğini ifade ettik. NATO bir saldırı değil savunma sistemi oluşturuyor. Zaten NATO’nun kuruluş amacı da savunmaya yönelik. Bu

Erdoğan'dan Fransa'ya sert çıkış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki en önemli konu olan 'füze kalkanı' konusunda, "Komutanın kesinlikle NATO’da olması gerektiğini ifade ettik. NATO bir saldırı değil savunma sistemi oluşturuyor. Zaten NATO’nun kuruluş amacı da savunmaya yönelik. Bundan sonraki girişimlerde de hangi ülkede savunma sistemi kurulacak radar sistemi nerede kurulacak. Komuta hangi ülkede olacak belirlenecektir. Türkiye olarak bu konudaki kararlılığımız söylediğim gibi. Bize karşı yaklaşım da olumlu. Ben bundan sonraki birleşimlerde daha isabetli adımlar atılacağını düşünüyorum" dedi.

"12 MİL GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR. ANLAŞMA HENÜZ YOK"

Yunanistan’ın karasularını 12 mile çıkarmasının Türkiye tarafından kabul edildiğine yönelik iddiaların yer aldığı haberlerin hatırlatılması üzerine ise Erdoğan şöyle konuştu:

12 mille ilgili görüşmeler devam ediyor. Anlaşmaya varılırsa bunu taraflar açıklamayı yapar. Henüz böyle bir şey sözkonusu değil. Görüşmeler devam ettiriliyor. Belli bir noktaya varınca arkadaşlarımız önümüze getirecekler.

"BİZ DE KEDİYE KEDİ DERİZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ”Nükleer tehdit İran’dan gelir. Biz kediye kedi deriz Fransa’da. Bunu söylesek de oradan gelir söylemesek de oradan gelir” açıklaması yapmıştı.

Erdoğan Sarkozy’nin bu sözlerine de cevap verdi: NATO’da böyle bir hedef ortaya konmadığına göre o sadece kendi hafıza kaydı içerisinde olan neyse onu açıklıyor. Kusura bakmasın. Biz öyle bir şey düşünmedik düşünmüyoruz. Sarkozy’nin açıklamaları sadece kendini bağlar. Ayrıca biz de kediye kedi deriz..

"IRAK'TA HİÇBİR PARTİYİ DESTEKLEMEDİK"

Irak’taki hiçbir siyasi partiye desteklerinin olmadığını da söyleyen Erdoğan, "Seçim sonrasında bizimle bazı istişareler yaptı. Talabani dışında herkes gelip burada görüşlerini paylaştı. Biz de onlarla paylaştık. Biz kimseyi desteklemedik" dedi.

"ZAMAN RUMLARIN İSTEDİĞİ ŞEKİLDE İLERLEMİYOR"

Rum Kesimi’ne limanların açılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Finlandiya’nın dönem başkanlığında 'Eş zamanlı olarak limanları açmaya hazırlarsa biz de varız' demiştim. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Eğer onlar eş zamanlı olarak limanları açmaya hazırlarsa biz yine varız. Bizden kimse farklı şeyler beklemesin. Zaman hiç de onların istediği şekilde ilerlemiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler