Erdoğan'dan çok kritik görüşme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan Erdoğan ile yapacağı haftalık olağan görüşme için Başbakanlık Merkez Bina'ya saat 13.45'de geldi.Görüşmenin ana gündem madde

Erdoğan'dan çok kritik görüşme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan Erdoğan ile yapacağı haftalık olağan görüşme için Başbakanlık Merkez Bina'ya saat 13.45'de geldi.

Görüşmenin ana gündem maddesi ise Şırnak Uludere'de F-16'ların hedefi olan 35 köylünün ölümü olacak.

OLAYIN DETAYLARI BEKLENİYOR

Irak sınırında 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili gelişmeler devam ediyor. Erdoğan, olayla ilgili ellerinde 4 saatlik görüntü olduğunu belirterek incelemenin sürdüğünü söylemiş, Genelkurmay da konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etmişti. Başbakanlık kaynaklarının olağanüstü olmadığını belirttiği görüşmede, olayın nasıl gerçekleştiği, çok tartışılan istihbaratın nasıl ve kimden alındığının gündeme gelmesi bekleniyor.

KABİNE ÜYELERİYLE BİRARAYA GELCEK

Görüşmenin yapılacağı yeni Başbakanlık binasının teknolojik altyapısının çok iyi olması, Genelkurmay Başkanı tarafından görsel bir sunum yapılacağı yorumlarını beraberinde getirirken, Başbakan Erdoğan bu görüşme sonrası kabine üyeleriyle biraraya gelecek. Uludere'deki olay sonrası bölgeye giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile bakanlar Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz'ın da burada bir sunum yapmaları bekleniyor.

Öte yandan BDP grubu yarın olağanüstü bir toplantı yapacak ve araştırma komisyonu kurulması, hükümet için gensoru verilip verilmemesi tartışılacak. CHP, MYK da yarın toplanacak.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler