Erdoğan'dan Baykal'a "ulan" yanıtı!

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin son meclis grubu toplantısında partililere sesleniyor. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:EKONOMİDEKİ GELİŞMELERTürkiye ekonomisinde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. Tarihin en büyük büyüme rakamını yakal

Erdoğan'dan Baykal'a "ulan" yanıtı!

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin son meclis grubu toplantısında partililere sesleniyor. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Türkiye ekonomisinde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. Tarihin en büyük büyüme rakamını yakaladık. Milli gelir tarihinde ilk kez 1 trilyon rakamını aştı. Türkiye ekonomisi en hızlı büyüyen üçüncü ülke oldu.

 

Küresel finans krizi hala devam ederken ülkemizin 8.9 oranında bir büyüme rakamını yakalayarak gurur vesilesi olmuştur.

 

Büyüme oranlarının yanında borç rakamları da çok önemlidir.

 

Borç oranlarında Avrupa ülkelerinden çok daha iyi bir rakamı yakaldık.

 

Mart ayında enflasyon yüzde 0.42 arttı. 12 aylık enflasyon yüzde 3.99 oldu. Göreve geldiğimizde bu rakam yüzde 30'du. 8 yıl önce enflasyon yüzde 4'lere kadar düşecek deselerdi ona o gün kimse inanmazdı.

 

İnşaallah bu seviyeleri muhafaza edeceğiz.

 

IRAK ZİYARETİ VE ARAP ÜLKELERİNİN DURUMU

 

Geçtiğimiz hafta önemli ziyaretlerimiz oldu.

 

Bağdat'a da bir ziyarette bulunduk. Irak Başbakanı Maliki tarafından havaalanında karşılandık. Ardından başbakanlığa birlikte gittik. Yol kenarında ellerinde Türk bayraklarıyla halk tarafından karşılandık. Önceki ziyaretlerimizde bunu görmek mümkün değildi.

 

Şişilerin yoğun yaşadığı bölgelere ziyaretimiz oldu. İmamı Azam ve Hz. Ali Keremallahu vechenin makamını ziyaret ettik.

 

Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani ile bir görüşmemiz oldu.

 

Türkiye hiç bir kompleksi olmadan tüm coğrafyada herkesle görüşebilen tek ülkedir. Türkiye Irak ile yakından kardeştir. Ben bunu Irak Meclisinde konuşan ilk yabancı ülke başbakanı olarak orada da söyledim.

 

Irak'ta patlayan her bomba bizim yüreğimizi kanatıyor. Aynı kıbleye yönelen insanlar olarak Irak halkı geleceği birlikte inşa etmelidir.

 

Biz rol kapma yarışında, çıkar kavgası içinde değiliz. Biz Irak'a baktığında petrol kuyularını görenlerden değiliz. Biz yerin altındakileri değil yerin üstündekileri gönülleri görenlerdeniz. Irak yeniden bir selam ve barış coğrafyası olsun istiyoruz. Hiç çekinmeden hiç tereddüt etmeden bu çağrıları yapmaktan çekinmiyoruz.

 

Aynı şeyleri Mısır, Tunus, Yemeni Bahreyn için kullanıyoruz. O coğrafyanın sahipleri ülkelerine sahip çıkmalıdır. Daha fazla kan akmadan bu acılar son bulmalı. Reformlar acil olarak yapılmalı. Bunu yüksek sesle dile getiriyoruz. Halkların haklı talepleri görmezden gelinemez. Öldürmeye yönelik girişimleri tasvip edemeyiz. Sesimizin tonuna değil içeriğine baksınlar. Biz kimsenin iç işlerine karışmıyoruz, karışmayız.

 

NATO, Afganistan'da Irak'ta olduğu gibi, Libya'da başarılı bir sınav vermek zorunda...

 

Batı ülkelerinin basın kuruluşları tutuklanan gazeteleri için Türkiye'den yardım istiyor. Çatışma bölgelerinde yaralanalara yardım elini Türkiye uzatıyor. Her ülkeyle rahatlıkla görüşebilen bir Türkiye var. Arzumuz bölgenin barışına katkı sağlamak.

 

Trablus'ta Bingazi'de biz varız. Herkesle rahatlıkla görüşen konuşan bir Türkiye var. Efendim "Türkiye'deki sorunları çözdük de o mu kaldı" diyenler var. Türkiye kasaba devleti değildir. Geçmişteki mirasının sorumluluğunu taşımaktadır.

 

Bu yasama yılının son grup toplantısını yapıyoruz. Biz geçmiş seçim döneminde "Herşey Türkiye İçin" demiştik. Bugün bizi taklit etmeye çalışıyorlar. Onlar mukallittir. Biz bugün de her şey Türkiye

 

Çıraklık kalfalık döneminde nasıl destek verdiyseniz, gelin ustalık dönemini de sizlerle beraber inşa edelim. Bize yüklenen emaneti kutsal bildik. Bu emaneti hakkıyla taşıdık.

 

Bugün, sağlıkta, ekonomide, alt yapıda ileri bir Türkiye var. Bugün dünyada sözünün ağırlığı olan bir Türkiye var. Bugün 10 bin daları aşmış bir milli geliri olan bir Türkiye var. Dünyanın 17'inci büyük ekonomisi olan bir Türkiye var. 12 Haziran seçimlerine gidiyorken Ak Parti yine Türkiye'nin umudu...

 

BAYKAL'A "ULAN" YANITI

 

Bizde etnik bölgesel ve dinsel milliyetçilik yok. Bugün yine aynı noktadayız. Bizim dışımızdaki hiç bir parti bunları yapamadı. Ya bir etnik bir grubun ya da bölgenin partisi oldular. Bazıları da kumsalların partisi olabildi. Büyümek için kapasite lazım, tevazu lazım. Bunlar da kapasite var mı ki büyük olsun.

 

CHP hala 1940'lı yıllarda... Kendi iç çekişmelerinden milletin derdine deva olamadılar. Eski Genel Başkanlarının durumu hepimizin malumu. Şimdi bakıyorsunuz, kendisine menfaat devşirmek için bana 'ulan' falan deme haddini kendinde buluyor. Ben senin seviye inip cevap vermem. Adaylığı garantiye almaya çalışıyor galiba...

 

CHP, il başkanlarının illerde valilik yaptığı dönemleri gösterdi bu millete... Bunların demokrasi anlayışı bu... Bunlar demokrasiyi böyle tanıdı.

"CHP'NİN AKLINA MİLLET GELDİ"

Seçim sandığı ufukta göründü. CHP'nin aklına millet geldi.

 

İsrail'den İngiltere'den Amerika'dan İsrail'e selam gönderenler bu milleti temsil edemezler. Millete 'bidon kafa', göbeğini kaşıyan adam diyen bu milletin yanında olamaz. Siz aile sigortasını boşverin de arkadşına şantaj kurarak ayağını kaydetmek suretiyle yıprattığınız aile kurumunun hesabını verin. Siz iflas ettirdiğini SSK'nın hesabını verin. Böyle muhalefete can kurban. 8 yıl bunu söylüyorum.

 

DSP, MHP, ANAP'ın borçlarını biz ödedik. IMF'nin borçlarını biz kapattık. 27 milyar dolara aldığımız hazine altın rezervimiz hariç 88 milyar dolar. Sizin kirlettiğimiz Türkiye'yi biz temizliyoruz biz. Kasaları boşalttınız biz dolduruyoruz.

 

8 bin kilometrelik duble yol yaptık 8 yılda... Artık vatandaşlarım uçakla yolculuk yapabiliyor. Yolsuzluk olmadığı için tüyü bitmemiş yetimin hakkı korunduğu için bunlar oldu.

 

4 yıl boyunca milletin derdine şifa olacak bir tek öneri görülmemiştir. Yaptıkları tek şey küfretmek, hakaret etmek. BDP, güneydoğuya, MHP ise sahil kesiminin bir kısmına sıkışıp kalmaktan kendini kurtaramadı. BDP, doğuya yapılan yatırımlardan rahatsız oluyor. Açılışa gelen milleti tehdit ediyor. Bu mudur insanını ve memleketini sevmek. Bu mudur, Hakkari'yi, Şırnak'ı, Diyarbakır'ı sevmek...

 

Yapılan sivil iteatsizlik değil sivil iradesizliktir. Milletinin iradesine ipotek koyanlar sivil itaatsizlik yapamaz.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem