Erdoğan'dan 21 yıl sonra bir ilk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvador'a, 31 Ocak-4 Şubat 2016 tarihleri arasında resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.   Erdoğan, Şili, Peru ve Ekvador'u kapsayan beş günlük Güney Amerika ziyaretinin ilk durağı

Erdoğan'dan 21 yıl sonra bir ilk!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvador'a, 31 Ocak-4 Şubat 2016 tarihleri arasında resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.
 
Erdoğan, Şili, Peru ve Ekvador'u kapsayan beş günlük Güney Amerika ziyaretinin ilk durağı olan Şili'ye geldi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile bürokratlar ve işadamlarının da eşlik ettiği heyeti Arturo Merino Benitez Uluslararası Havaalanı'nda Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz, Törenler ve Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Gloria Navarrete, Santiago Hava Garnizon Komutanı Hugo Rodriguez, Şili'nin Ankara Büyükelçisi Fernando Varela Palma ve Türkiye'nin Santiago Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya karşıladı.
 
cumhurbaskani-erdogan-sili-de-8116252_5444_m.jpg
 
ŞİLİ DEVLET BAŞKANIYLA GÖRÜŞECEK
 
Türkiye Cumhuriyeti'ni tanıyan ilk Latin Amerika ülkesi Şili'ye ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet ile bir görüşme yapacak. Erdoğan'ın ayrıca Karayipler ve Latin Amerika Ekonomi Komisyonu ile gerçekleştirilecek konferansa katılması bekleniyor.
 
21 YIL SONRA YAPILAN İLK ZİYARET 
 
Mavi Marmara olayı sebebiyle daha önce Şili'deki temaslarını yarıda bırakmak zorunda kalan Cumhurbaşkanı'nın bu ziyareti diplomatik ilişkilerin tesisinin 90. yıldönümüne denk geliyor. Ziyaret, Şili'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde 21 yıl sonra yapılan ilk ziyaret.
 
cumhurbaskani-erdogan-sili-de-8116252_238_m.jpg
 
ŞİLİ'NİN ARDINDAN PERU'YA GEÇECEK
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şili'nin ardından 2010 yılında Büyükelçilik açılan Peru'ya geçecek. Erdoğan, son olarak 2012 yılında Büyükelçiliğin faaliyete geçtiği Ekvador'a Türkiye'den ilk ziyareti gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem