Erdoğan'a ve Davutoğlu'na suç duyurusu

İstanbul Adalet Sarayı'nda toplanan bir grup avukat, IŞİD'e destek verdikleri gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer kabine üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.  Bir grup avukat IŞİD'a destek verenler hakkı

Erdoğan'a ve Davutoğlu'na suç duyurusu
İstanbul Adalet Sarayı'nda toplanan bir grup avukat, IŞİD'e destek verdikleri gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer kabine üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 
 
Bir grup avukat IŞİD'a destek verenler hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliye içinde bir süre oturma eylemi yaptı. Slogan atarak adliye önünde pankart açan avukatlar, IŞİD'e karşı savaşan gruplara destek verdi. IŞİD'in Kobani'ye olan saldırılarını ve başta Türkiye hükümeti olmak üzere IŞİD'i destekleyen bütün güçleri kınamak için toplandıklarını ifade eden avukatlardan Fırat Epözdemir, "IŞİD çetelerini destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bu çeteye destek veren kabine üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunacağız." dedi. 
 
Basın açıklamasını okuyan Avukat Sinan Zincir, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, onun gölgesi Başbakan ve diğer iktidar sözcüleri Kobani'deki işgale karşı önce sessiz kaldılar. Konuşmaya başladıklarında ise Kürt halkına düşman, fırsatçı ve pazarlıkçı politikalarını ortaya koymaya başladılar." diye konuştu. 
 
Avukat Güray Dağ, "AKP hükümeti IŞİD çetesine destek vermeyi kessin bu yeter. Direnen Kürt halkı tek başına öz gücüyle zaten IŞİD'i yenecektir." ifadelerini kullandı. 
 
IŞİD çetelerini ABD, Suudi Arabistan, Katar ve AK Parti iktidarının doğurduğunu iddia eden Avukat Ercan Kanar, "AKP iktidarı diyor ki ‘önce Esed sonra IŞİD.' Bu ne demek, IŞİD'i desteklemeye devam etmek demek. AKP iktidarı derhal Kobani'ye gidecek bir askeri koridorun önünün açılmasını sağlamalı." dedi. 
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede şüpheli olarak Erdoğan ve Davutoğlu ile sorumluluğu olan kabine üyeleri gösterildi. Şüpheliler, bir planın icrası ile etnik ya da dini bir grubun tamamen veya kısmen yok edilmesi amacıyla kasten öldürmeye azmettirmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlamaları yöneltildi. 
 
IŞİD'in bu suçları işlemesi için şüphelilerin azmettirdiği, bu kapsamda örgüte çok miktarda silah gönderdiğinin açıkça tartışıldığı belirtildi. MİT, TIR'larının aranmasının engellenmeye çalışıldığı anlatılan dilekçede, bu TIR'larla IŞİD ve diğer örgütlere silah gönderildiğinin tartışmasız olduğu kaydedildi. 
 
Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiğini açıklayan ancak daha sonra özür dileyen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın özrünün, konuşmasının içeriğinin yanlış olduğuna yönelik olmadığı belirtildi. Özel görüşmenin kamuoyuna yansıtılmaması gerektiği nedeniyle özrün dilendiği ileri sürüldü. 
 
Dilekçede gerekli araştırmaların yapılarak şüpheliler hakkında gerekli işlemlerin yapılması için hazırlanacak fezlekenin TBMM'ye gönderilmesi talep edildi. 
 
Açıklamaların ardından avukatlar, pankart ve siyah çelenk eşliğinde AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'na yürüyerek hareket etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler