Erdoğan'a saldırı tehlikesi!

Başbakan Erdoğan'ın , Gazze'ye gidebilirm açıklamalarından sonra İsrail ve Filistin tarafından farklı sesler yankı bulmaya başladı.Filistin bu durumu sevinçle karşıladı ve şimdiden hazırlıklara başladı.Filistin'de dükkanlara Erdoğan'ın posterleri asılmaya

Erdoğan'a saldırı tehlikesi!

Başbakan Erdoğan'ın , Gazze'ye gidebilirm açıklamalarından sonra İsrail ve Filistin tarafından farklı sesler yankı bulmaya başladı.Filistin bu durumu sevinçle karşıladı ve şimdiden hazırlıklara başladı.Filistin'de dükkanlara Erdoğan'ın posterleri asılmaya başlandı.

HAMAS ZİYARETTEN MEMNUN

Hamas Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri de Erdoğan’ın Gazze Şeridi’ni ziyaret etmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Ebu Zuhri, bu ziyaretin cesur ve ileri bir adım olacağını, Hamas Hareketi’ne uygulanan siyasi abluka duvarında büyük bir delik açacağını ifade etti.

ERDOĞAN SALDIRIYA UĞRAYABİLİR

İsrail tarafı ise gezinin nasıl gerçekleşeceği konusunda spekülasyonlara başladı. İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesi, Erdoğan’ın Mısır üzerinden karayolu ile Gazze’ye gelebileceğini ancak bu durumda Mısır’ın tam kontrolünde olmayan Sina yarımadasında El Kaide militanları tarafından saldırıya uğrayabileceğini öne sürdü.

ERDOĞAN'IN İSRAİL'DEN İZİN ALMASI GEREKİYOR

Debka’nın iddiasına göre Mısır ordusu, Sina yarımadasındaki otobanların tam olarak güvenliğini sağlamıyor. Erdoğan’ın diğer seçeneği ise Gazze topraklarına helikopterle gitmek. Ancak bunun için İsrail hükümetinden izin alması gerekiyor.

Mısır ile İsrail arasındaki anlaşmalara göre Mısır’dan gelecek bir hava aracının İsrail’den izin alması gerekiyor. Yani Erdoğan Gazze’ye İsrail toprakları dışından dahi girmek istese yine İsrail ordusunun yardımına ihtiyacı var. Diğer bir seçenek ise Mısır jetlerinin eşliğinde helikopterle geçmesi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler