'Erdoğan'a projeyi ben gönderdim'

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan, 'Çılgın Proje' fikrini 1 yıl önce yazdığı kitabında işlediğini ve kitabının imzalı kopyasını Başbakan Erdoğan'a gönderdiğini söyledi. 2010 yılında çıkan "Sekiz Deniz Yaylası Yeni Bir Dünya" is

'Erdoğan'a projeyi ben gönderdim'

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan, 'Çılgın Proje' fikrini 1 yıl önce yazdığı kitabında işlediğini ve kitabının imzalı kopyasını Başbakan Erdoğan'a gönderdiğini söyledi.

 

2010 yılında çıkan "Sekiz Deniz Yaylası Yeni Bir Dünya" isimli kitabında 'Çılgın Proje' fikrini sunduğunu ifade eden Gündoğan, projesinin karşılık bulmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

 

Başbakanın 'Çılgın Projeyi' açıklamasının ardından makamında düzenlediği basın açıklamasıyla gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof.Dr.Mete Gündoğan kitabında yer verdiği proje fikrinin kopya sayfalarını basına dağıttı. Açıklanan projenin Türkiye'nin önümüzdeki yüzyılda lider olma yeni bir dünyayı kurma anlamına geldiğine dikkat çeken Prof.Dr.Gündoğan, "Geçen yıl çıkan kitabımda bu projeyi fikir olarak sundum. Projenin imzalı kopyasını Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na gönderdim. Kitabımda sunduğum fikrin başbakan tarafından değerlendirilmesinden büyük mutluluk duydum. Başbakanımız böyle fikirlere değer verip de bunları uygulamaya kalkması bilim ve akademik dünyaya verdiği değeri göstermiştir. Başbakanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

 

PROJE KİTABIN 190. SAYFASINDA

 

Başbakanın açıkladığı proje fikrinin Prof.Dr.Mete Gündoğan'ın kitabının 190. sayfasında şu şekilde sunulmuş: "…Bu hat şu an itibariyle ticari döngüsü olan bir hat değildir. Eğer bu hat akıllı bir proje ile ticari bir hat haline getirirlir, mal ve hizmet devinimleri başlarsa, bu hattın etrafı (içi ve dışı) yeni bir Dünya'nın merkezi haline gelir. Hatta böyle bir ticari hat oluşumunun akabinde Orta Asya ve Kafkasların ticari yükü çok fazla olacağından boğazların yükünü azaltmak için tamamlayıcı bir proje daha yapılması gerekecektir. Bu da boğazı by-pas edecek bir kanal ile Karadeniz'in Marmara iç denizi ile birleştirilmesidir."

 

450 YIL ÖNCE SOKULLU MEHMET PAŞA DÜŞÜNDÜYSE ŞİMDİ NİYE OLMASIN

 

Yazdığı kitabında 1560'lı yıllarda Sokullu Mehmet Paşa'nın önemli bir projesi, Don ve Volga Irmakları arasında açılacak bir kanal ile Hazar Denizini Karadeniz'e bağlamak olduğuna değindiğini ifade eden Prof.Dr.Mete Gündoğan kitabında, "Pekiyi böyle bir proje 450 yıl önce düşünülebiliyorsa şimdi niye düşünülemesin?" ifadelerine yer verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler