Erdoğan'a Kamu-Sen'den mektup

Mektupta iki temel talep dile getiriliyor.Bunlardan birincisi, ünvan ve nitelik itibarıyla birbirine yakın olan kamu görevlileri arasındaki maaş farkının kapatılması.Diğeri ise, hiyerarşik sıralamada herkesin makul ölçülerde bir ücret almasını ve en çok ü

Erdoğan'a Kamu-Sen'den mektup

Mektupta iki temel talep dile getiriliyor.

Bunlardan birincisi, ünvan ve nitelik itibarıyla birbirine yakın olan kamu görevlileri arasındaki maaş farkının kapatılması.

Diğeri ise, hiyerarşik sıralamada herkesin makul ölçülerde bir ücret almasını ve en çok ücret alanla en düşük ücret alan arasındaki farkın kabul edilebilir seviyeye getirilmesi.

Koncuk 'Eşit işe eşit ücret' getirmesi ve kamuda ücret adaleti sağlanması amacıyla hayata geçirildiği belirtilen 666 sayılı KHK ile ücret adaletinin tam olarak sağlanamadığını öne sürdü.

En yüksek artışların, daire başkanı ve üstü unvanlara yapıldığını bildiren Koncuk, düşük maaş alan memurlarla yüksek maaş alanlar arasındaki makasın daha da açıldığını belirtti.

Koncuk, düzenleme ile kesilen fazla mesai, tazminat ve ikramiye gibi ödemeler nedeniyle hak kayıplarının yaşanacağını öne sürdü.

Erdoğan'a gönderilen mektupta, 'adalet, devletin temeli olarak ancak varlığı da yokluğu da paylaşmakla tecelli edecektir' deniyor.

'Bir kesimin ihya edilip bir başka kesimin ihmal edildiği bir sistemin adalet getirmesi mümkün değildir' diyen Kamu-Sen başkanına göre, 'yapılan düzenlemenin eşit işe eşit ücret getirmesi, en düşük ortak paydada değil, ancak kimseyi hak kaybına uğratmadan gerçekleşmesi ile sağlanacaktır'.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem