Erdoğan'a gelen istihbarat ne?

Başbakan Erdoğan’ın kurmaylarına sunulan istihbarat raporlarına göre, Gezi olaylarını organize eden gruplar eylül ve ekim aylarında yeni olaylar çıkarmak için hazırlık yapıyor. Organizatörlerin provokatif olaylar için üniversiteler ve statları seçtiği vur

Erdoğan'a gelen istihbarat ne?

Başbakan Erdoğan’ın kurmaylarına sunulan istihbarat raporlarına göre, Gezi olaylarını organize eden gruplar eylül ve ekim aylarında yeni olaylar çıkarmak için hazırlık yapıyor. Organizatörlerin provokatif olaylar için üniversiteler ve statları seçtiği vurgulandı

Basında yer alan haberine göre Gezi Parkı olaylarıyla başlayan eylemlerin eylül ve ekim aylarında yeniden hayata geçirileceğine dair Başbakan Erdoğan’ın kurmaylarına istihbarat raporları sunulduğu öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AB Bakanı Egemen Bağış, Başbakan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e sunulduğu ifade edilen raporlarda, organizatörlerin eylül-ekim ayları için eylem planı yaptığı vurgulandı.

Mısır ve Suriye’de yaşananlara atıf yapılan dosyada organizatörlerin, üniversiteleri yeni Gezi eylemlerinin dinamosu olarak seçtikleri; yeni eylemler için de üniversitelerin açılacağı eylül ve ekim aylarında harekete geçmeyi planladıkları belirtildi. Buna karşı hükümetin kayıtlar sırasında ailelerin marjinal grupların faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını isteyeceği öğrenildi.

TARAFTAR GRUPLARI

Kurmaylara sunulan dosyalarda yer alan bilgilere göre, geniş kitlelerle yeni sokak hareketleri ve provokatif girişimler peşinde olanların deşifre edilen başka bir planı da Süper Lig maçlarının başlamasıyla statlar olacak. Maç öncesi ve sonrası taraftar grupları hareketlendirilerek polisle karşı karşıya getirilecek. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a yönelik de bilgilendirme yapıldı.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın da bilgilendirilmesinde eylemlerle Türkiye’nin dünyadaki imajına zarar verecek boyutta adımlar atılacağı istihbaratı yer aldı. Türkiye’yle ilgili uluslararası arenada oluşabilecek olumsuz imajın önüne geçilmesi için Bakan Bağış ve hükümetin şimdiden Avrupa ülkeleriyle temaslara geçeceği öğrenildi.

ARINÇ, İSTİHBARATI DOĞRULADI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında “Önümüzdeki dönemden itibaren bu protestoların farklı amaçlarla ve farklı şekillerde gündeme gelebileceği yönünde istihbaratımız var” açıklaması yaptı. Arınç, “En azından eylülden sonra üniversitelerin açılmasını bahane edebilirler, spor gösterilerini bahane edebilirler. Bunlara kesinlikle müsaade edilmez” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler