Erdoğan'a coşkulu karşılama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de kalacağı otelin önünde toplanan kalabalık tarafından, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşıladı.Tegel Havalimanı'ndan karayoluyla Berlin merkezdeki Ritz Carton Ote

Erdoğan'a coşkulu karşılama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de kalacağı otelin önünde toplanan kalabalık tarafından, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşıladı.

Tegel Havalimanı'ndan karayoluyla Berlin merkezdeki Ritz Carton Otel'e gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış Avrupa'nın çeşitli yerlerinden Berlin'e gelen kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Makam aracından inerek kalabalığı selamlayan Başbakan Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atan gruptaki bazı vatandaşlarla tokalaştı. Öte yandan kalabalık arasında bulunan Mısırlı bir grup ise Başbakan Erdoğan'a Arapça slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Kalabalığı selamladıktan sonra beraberindekilerle otele geçen Başbakan Erdoğan'ın, Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşeceği öğrenildi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ı karşılayan grubun, "Can canansız olmaz, bu millet de sensiz olmaz", "Gül dalında solmaz, Türkiye sensiz olmaz" yazılı pankartlar açtıkları görüldü.

Avusturya'dan Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için Berlin'e gelen 72 yaşındaki Vasfiye Kurt, "Allah işini rast getirsin. Gece-gündüz dualarımız onunla. Allahım yardımcısı olsun. Rabbim işini rast getirsin. Kötü insanlardan onu korusun ve esirgesin. Böyle bir Başbakan bulamayız. Canımız, malımız onunla beraber. Allah kötülere fırsat vermesin" diye konuştu.

Berlin'de yaşayan Sıla Aksoy ise "Üç saattir Başbakanımızı bekliyoruz. Çok üşüdük ama değdi. Çok duygulandım. Başbakanımızı çok seviyoruz. İyi ki bizim Başbakanımız. Onu her zaman destekliyoruz, destekleyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler