Erdoğan Yenikapı mitinginde konuştu!

Neler söyledi?

Erdoğan Yenikapı mitinginde konuştu!
Erdoğan, himayelerinde İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi  tarafından Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıları ve 81 ilde mitingi canlı olarak  takip eden vatandaşları selamladı. Erdoğan, İsmail Kahraman'ı selamlarken,  "Gazilik şerefine ikinci defa nail olan TBMM'nin Başkanı" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Dünyanın dört bir tarafında gözü ve gönlü bizimle olan  kıymetli kardeşlerim, 15 Temmuz gecesi bir kez daha istiklali ve istikbali için  kıyam eden, canı pahasına ülkesini Fetullahçı Terör Örgütü'ne, işgalcilere teslim  etmeyen aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle  selamlıyorum." dedi.

Darbe girişiminde bulunulan gece sokaklara, meydanlara inerek,  havalimanlarını doldurarak, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların  karşısına dikilme cesareti gösterenlere şükranlarını sunan Erdoğan, konuşmasını  şöyle sürdürdü:

"Bu kardeşlerimizden 172'si sivil, 63'ü polis ve 5'i asker olmak üzere  240'ı şehadet makamına ulaştılar. Kendilerine bir kez daha Allah'tan rahmet,  yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yine o gece  kahramanca darbecilerin üzerine yürüyen kardeşlerimizden 2 bin 195 tanesi  yaralanarak, gazilik rütbesine ulaşmıştır. Hastanelerde ve evlerinde tedavileri  süren yaralılarımıza Rabbimden şifalar niyaz ediyorum. O gece adeta ölümü  öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden  şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle  yazdırdılar. İnanın bana vatan uğruna verilen mücadelede bu rütbelere ulaşabilmek  her zaman yakalanabilecek, her zaman elde edilebilecek bir ayrıcalık değildir."

İstiklal Marşı'nın "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?/ Şüheda  fışkıracak, toprağı sıksan şüheda/Canı, cananı, bütün varımı alsın da  Hüda/Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dizelerini okuyan Erdoğan, şunları  kaydetti:

"15 Temmuz gecesi sokakları ve meydanları dolduran kardeşlerimizin her  birinin vatanımızın,  demokrasimizin, özgürlüğümüzün korunmasında katkısı vardır,  payı vardır, rolü vardır. Onun için diyorum ki 79 milyon olarak hepimizin gazası  mübarek olsun. İstanbul'un gazası mübarek olsun, Ankara'nın gazası mübarek olsun.  Darbe girişimine maruz kalan her şehrimizin gazası mübarek olsun."

İDAM TALEBİ

"Bu millet, egemenlik kayıtsız  şartsız milletin olduğuna göre, eğer böyle bir kararı veriyorsa öyle zannediyorum  ki siyasi partiler de bu karara uyacaktır."

"Şu anda, siyasi partilerimizin genel  başkanları burada. Sizin zaten talebinizi biliyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız  milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun  kararını verecek olan merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Meclisimiz böyle  bir kararı verdikten sonra, atılacak adım bellidir. Onamaksa, Meclis'ten gelen  böyle bir kararı, ben peşinen ifade ediyorum, onarım."

"Bu örgütün (FETÖ'nün) gayrimeşru şekilde elde  ettiği güçle, dizayn etmek istediği siyaseti, medyayı, iş dünyasını yeniden kendi  tabii seyrine oturtmalıyız. Yurt içinde milletimizin dini hassasiyetini,  merhametini, iyilik ve yardımlaşma duygularını istismar ederek elde ettikleri tüm  imkanları milletimizin emrine vermeliyiz. Hiç kimse, kapatılan yurtlardan,  okullardan, evlerden dolayı endişeye kapılmasın. Gerek devletimizin ilgili  kurumları, gerekse aynı alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımız çok daha  iyisiyle, çok daha fazlasıyla bu boşluğu dolduracaklardır. Yurt dışında ülkemizin  adını ve itibarını kullanarak elde ettikleri imkanları da asli sahibine, yani  devletimize ve milletimize kazandırmalıyız. Hükümetimiz, Olağanüstü Hal ilanı  sonrasında sahip olduğu yetkiyle tüm bu alanlarda çok önemli adımlar attı, atmaya  devam ediyor."

"15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin sadece  siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara  karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir.  Aynı gece Türkiye'nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen  düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu  görmenin kahrıyla uyandılar."

"Bu manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir  taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi göze alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır. Bu  manzara, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır. Bundan  sonra işimiz ne biliyor musunuz? Artık muasır medeniyetler seviyesinin üstüne  çıkmak."

"Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal,  1920 yılında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal  altında olduğu kara günlerde şunu söylüyordu; 'Milletimiz çok büyüktür, hiç  korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez. Fakat onu bir araya toplamak ve  kendisine 'Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin?' diye sormak  lazımdır. Ben milletimin vereceği cevabı biliyorum...' Şimdi burada bir kez daha  soruyorum. Gazi'den 96 yıl sonra Yenikapı Meydanı'ndan aynı soruyu sizlere  soruyorum. Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin? Mesele bu. Bu  millete kimse bu esareti asla getiremeyecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem