Erdoğan ve Gül'e suikast girişimi

Başbakan'a yönelik suikast girişiminde bulunan 7 kişi gözaltına alındı. Bilgiyi veren İçişleri Bakanı Şahin Cumhurbaşkanı Gül'e de suikast girişiminin engellenildiğini açıkladı.Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çeşitli zamanlarda sui

Erdoğan ve Gül'e suikast girişimi

Başbakan'a yönelik suikast girişiminde bulunan 7 kişi gözaltına alındı. Bilgiyi veren İçişleri Bakanı Şahin Cumhurbaşkanı Gül'e de suikast girişiminin engellenildiğini açıkladı.

Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çeşitli zamanlarda suikast girişimleri olduğunu, önceden tedbir alınarak bunların engellendiğini, Erdoğan'a suikast hazırlığında olan 7 kişinin de tutuklandığını açıkladı. 
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu ve "Size yönelik bir suikast girişimi oldu mu?" diye sorduğu önergeye, Başbakan adına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yanıt verdi. Şahin'in yanıtında çarpıcı ve tartışma yaratacak bilgiler yer aldı. 
 
7 girişim oldu 
 
İnce'nin soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerine yönelik "suikast girişimleri" ile "saldırı planlarının" zamanında alınan tedbirlerle engellendiğini açıkladı.
 
Şahin, "Ülkemizin kaos ortamına sokulma girişimleri engellenmiştir. Sayın Başbakanımıza yönelik çeşitli tarihlerde suikast girişiminde bulunan 7 şahıs ise yakalanarak, çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanmışlardır" dedi. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik basına yansıyan suikast girişimi, 16 Mart 2009'da Tekirdağ'daki mitingde olmuştu. Bir Emniyet yetkilisi, mitinge giriş yapmak isteyen ve ismi açıklanmayan şahsın, genel aramalardan geçtikten sonra 2 no'lu arama kapısında şüpheli hareketlerinden dolayı durdurulduğunu, üzerinde yapılan aramada ise 1 adet ruhsatsız tabanca bulunduğunu söylemişti.
 
Şüphelinin gözaltına alınarak 2 gün boyunca Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandığı, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildiği de basına yansımıştı. 
 
Kütahya'da da olmuştu 
 
Başbakan Erdoğan, 2005-2006 Eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla gittiği Kütahya'da, Mustafa Bağdat adlı kişi Başbakan'a suikast girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, Erdoğan'ı protesto ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Bağdat'ın, ilk izlenime göre Başbakan'a suikast girişiminde bulunmak istediğini saptadıklarını söylemişti. 
 
Erdoğan, törenin yapıldığı Linyit ilköğretim okulundan ayrıldığı esnada otobüse binmek üzereyken farkedilen şahıs, korumalar tarafından etkisiz hale getirilmiş, şahsın üzerinden el yapımı kuru sıkı tabanca çıktığı belirtilmişti.
 
Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Başbakan Erdoğan'ın otobüsüne binmek üzere hazırlık yapan bir kişinin hareketlerinden şüphelenmeleri üzerine yapılan kontrolde zanlının poşet içinde taşıdığı ekmeğin içine saklanmış tabanca bulunduğunu kaydeden Eren, ''Şahsın elinde taşıdığı poşet içerisinde iki adet ekmekten birinin içerisine gizlediği bir adet tabanca ele geçirilmiş, şahıs bu şekilde yakalanmış, şahsın Mersin ili nüfusuna kayıtlı 1973 doğumlu Mustafa Bağdat olduğu anlaşılmış ve gözaltına alınmıştır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem