Erdoğan şehit cenazesinde

Van’da 12 teröristin öldürüldüğü operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Önder Ertaş, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.   Önder Ertaş’ın cenazesi önce, helallik için İstanbul Esenler’deki evinin önüne getirildi. Burada şehidin eşi Arzu Ertaş gözya

Erdoğan şehit cenazesinde
Van’da 12 teröristin öldürüldüğü operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Önder Ertaş, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.
 
Önder Ertaş’ın cenazesi önce, helallik için İstanbul Esenler’deki evinin önüne getirildi. Burada şehidin eşi Arzu Ertaş gözyaşlarını tutamazken, çiftin 4 yaşındaki oğulları Yekta’nın babasının tabutuna bakışı yürekleri burktu. Şehidin cenazesi daha sonra Eyüp Sultan Camiine götürüldü. Burada düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehidin babası Durmuş Ali Ertaş, annesi Emine Ertaş, eşi Arzu Ertaş, çocukları Yekta ve Erva Ertaş, kayınpederi Hilmi Aşık, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Erdoğan’ın şehidin babasının yanında saf tuttuğu görüldü. Tören öncesi cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Cami avlusu ise Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin kızı Erva’nın babasının tabutuna sarılarak, “Baba hani gitmeyecektin” demesi yürekleri dağladı. Öte yandan, şehidin eşi ve annesi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
 
Şehit için cami avlusunda Kuran-ı Kerim okutuldu. Şehit polisin tabutu, cenaze namazının ardından, Özel Harekat polislerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehit polisin cenazesi daha sonra Edirnekapı Polis Şehitliği’nde defnedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler