Erdoğan: Onun adını ağzıma almam

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde konuşma yaptı.Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;“TBMM, 23 Nisan 1920'den bu yana Türkiye'deki en yüksek makamdır, mercidir. TBMM, Türkiye'nin kalbidir, TBMM, Türkiye'nin idare merk

Erdoğan: Onun adını ağzıma almam

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“TBMM, 23 Nisan 1920'den bu yana Türkiye'deki en yüksek makamdır, mercidir. TBMM, Türkiye'nin kalbidir, TBMM, Türkiye'nin idare merkezidir, yasalar oradan çıkar, hükümetler oradan belirlenir, anlaşmalar orada onaylanır, kararlar orada alınır. Hiç kimse, hiçbir kurum, fani olan hiçbir güç TBMM'nin üzerinde değildir.

Adalet mülkün esasıdır, zulüm değil. Sizin kararınızı beğenmedikleri için Meclis'in üzerinde güçler oluşturmak istediler, zayıflatmak istediler. 11 yıldır milli iradeyi muhafaza ediyor, milli iradenin gücüne güç katıyoruz

Ben Adnan Menderes’i unutmuyorum. Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan’ı unutmuyorum. Onları idam edenleri ya da idama mahkum edenleri hatırlayan var mı? Ölüm ötesinde zalimler hesabını verecekler.

Bizi kapatmak için yollar aradılar, sonunda başaramadılar. Milletimizin hayır dualarıyla aklı selim yargı mensuplarıyla AK Parti yoluna devam etti.

Kadına el uzatılamaz diyenler, kadına bu noktada söz, laf, hakaret, edilemez diyenler eğer bizim Parlamentomuzun çatısı altında kalıyor da onların partisi onu ödüllendirip, muhafaza ediyorsa işte o CHP'ye hesabını sizin sormanız lazım. Öyle lafla kadına siyasi hak verilmez, lafla kadına koruma, saygı olmaz. Ben konuşamıyorum, niye? Eşim olduğu için konuşamıyorum, ama ben görüyorum ki milletimiz, kadınlarımız konuşuyor. Adını ağzıma almak ona taltif olur, onun için alamam. Dolayısıyla bunun gereğini benim milletim vakti saati geldiğinde yapar. 4 ay sonra o zihniyete Muğla en büyük dersi vermelidir.

4 ay sonra Muğla, CHP zihniyetine ders vermelidir. CHP’nin hizmet diye bir derdi yok. Onların tek derdi fitne ve fesat.

İçeride ve dışarıdaki belli güç odakları değil, bu ülkenin istikametini sadece millet çizer.

Milli iradeye yönelik her saldırıya karşı göğsümüzü siper edeceğiz. Kimin ne derdi varsa Meclis içinde çözüm arasın. Biz hiçbir meselenin Meclis dışında ele alınmasına müsaade etmeyiz. Kimse milli iradeye dil uzatamaz. Bizim arkamızda millet var, milletin hayır duası var. Azınlığın değil, 76 milyonun dediği olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem