Erdoğan: Onlar Terörist değil!

İsrail ve Türkiye arasında süren diplomatik gerginliğe de değinen Erdoğan, "bizim tavrımız kesindir. Üç şey istiyoruz: Özür, tazminat ve Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması" dedi. Erdoğan, Amerikan PBS televizyonunda soruları yanıtladı. HAMAS TERÖR

Erdoğan: Onlar Terörist değil!

İsrail ve Türkiye arasında süren diplomatik gerginliğe de değinen Erdoğan, "bizim tavrımız kesindir. Üç şey istiyoruz: Özür, tazminat ve Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması" dedi. Erdoğan, Amerikan PBS televizyonunda soruları yanıtladı.

 

HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

İsrail basınının büyük ilgi gösterdiği röportajda Erdoğan, "biz Ortadoğu'da İsrail ve Filistin devletini tanımış bir ülkeyiz" dedi, bütün taraflara da benzer bir politika sergilemelerini tavsiye etti. Erdoğan, El Fetih-Hamas uzlaşısına da değindi; anlaşmanın, Ortadoğu barışı için kritik bir adım olduğunu ifade etti. Uzlaşının, Hamas'ın barış önünde bir engel teşkil etmediğinin işareti olduğunu söyleyen Erdoğan, "açık bir mesaj vermeme izin verin. Ben Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas bir siyasi partidir" dedi.

Başbakan, Hamas'ın "ülkesini işgalden korumaya çalışan bir direniş örgütü" olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler