Erdoğan: Olumlu adımlar var

Medeniyetler İttifak Yıllık Forumu'na katılmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gidecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında açıklamalarda bulunduİşte Erdoğan'ın açıklamaları: ÇÖZÜM SÜRECİ Daha önce de ifade ettim. Bizim temel ilkelerimiz be

Erdoğan: Olumlu adımlar var

Medeniyetler İttifak Yıllık Forumu'na katılmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gidecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında açıklamalarda bulundu

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
Daha önce de ifade ettim. Bizim temel ilkelerimiz belli. Açıkladığımız ilkelerle sizlerin adeta bu son dakika haberi olarak geçtiğiniz konularla örtüşüyorsa demek ki olumlu adımlar var. Herhangi bir soru işaretine yer vermeyecek şekilde çözüm süreci içinde açıkladık. Bu istikamette baldıran zehiri de olsa ülkemizin huzuru için içeriz, dedik. Yeter ki ülkemizin değerler silsilesi içindeki yapısından kimse feragat istemesin. Kimse milli birliğimizi bozmaya yönelik bir şey istemesin.
 
Tek millet, tek bayrak, tek devlet dedik. Bunun için de kimse dışarıda kalmaz. Bu toplumun içinde ne kadar farklı etnik unsur olursa olsun kardeşçe yaşamanın zeminini hazırlamaya çalışan iktiradırız. Ne etnik milliyetçiliği ne bölgesel, ne de dinsel milliyetçiliği tanıdık. 
 
Terör örgütü silahlarını bırakıp ülkemizi terk ettikten sonra zaten bir sıkıntı olmayacak. 
 
Operasyon durup dururken yapılmaz. Sebep bölücü terör örgütünün tavırlarıdır. Bu sebep ortadan kalktıktan sonra güvenlik güçleri niye operasyon yapsın. 
 
Suça bulaşmamış olanlar zaten ailelerine kavuşabilirler. Bunlar açıklandı. Şu anki süreçte de eğer silahları bırakarak ülkeleri terk ederlerse dünyada gidecekleri yer çoktur. Ama biz artık milletimiz bize diyor ki "Ne olur anaların göz yaşı dinsin" Bunun için bir çağrıda bulunduk. Tüm riskleri sırtlanarak bu adımları attık. Atmaya da devam edeceğiz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem