Erdoğan Mesut Özil'i örnek gösterdi

 Bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşecek olan Erdoğan dün, önce Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği hizmet binasını açtı ardından Nicolas Berrgruen Enstitüsü’nde konuştu. Erdoğan’ın, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile gurbetçilerin din

Erdoğan Mesut Özil'i örnek gösterdi

 

Bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşecek olan Erdoğan dün, önce Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği hizmet binasını açtı ardından Nicolas Berrgruen Enstitüsü’nde konuştu.
 
Erdoğan’ın, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile gurbetçilerin dinlediği büyükelçilik binasının açılışındaki konuşmasında değindiği konulardan biri de entegrasyon sorunuydu.
 
Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil'i örnek gösteren Erdoğan, "Çocuklarınızın, torunlarınızın çok büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum. İşte yavrularınızdan bir tanesi Mesut Özil, şu anda Alman milli takımında Almanya için milli mücadelesini veriyor ve bunu bir komplekse kapılmadan yapıyor. Türkiye’den de bu çok daha farklı duygularla izleniyor" dedi.
 
Başbakan Erdoğan'ın verdiği bir diğer örnek, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Avni Karslıoğlu oldu. Almanya'da doğup büyüyen Karslıoğlu'nun Berlin'de büyükelçilik yaptığını belirten Erdoğan, Almanya'dan Türk kökenli bir Alman vatandaşını Türkiye'ye elçi olarak atamasını istedi.
 
Törende konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle ise Türkiye'nin son 10 yılda büyük bir başarı hikayesine imza attığını söyledi. Westerwelle konuşmasını Türkçe, ‘Yaşasın Türk-Alman dostluğu" sözleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler