Erdoğan makinayı kaptı

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatla siyasetin her zaman birbiriyle uyuşmayan, iki ayrı uçta alanlar olarak görüldüğünü, bu anlayışın tam aksine, kendisinin siyaseti aynı zamanda bir sanat olarak gördüğünü ifade ederek, ''Milletin hizmeti için yüreğini

Erdoğan makinayı kaptı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatla siyasetin her zaman birbiriyle uyuşmayan, iki ayrı uçta alanlar olarak görüldüğünü, bu anlayışın tam aksine, kendisinin siyaseti aynı zamanda bir sanat olarak gördüğünü ifade ederek, ''Milletin hizmeti için yüreğini ortaya koymuş, ömrünü adamış, aşkla ve sevdayla çalışmış herkes de inanıyorum ki, ortaya bir sanat eseri koymakta, sanatçı ruhunu teneffüs etmektedir'' dedi.

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ''2011 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü''nün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmasına, ''2011 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü''nü alan fotoğraf sanatçıları Ara Güler, Sıtkı Fırat, Prof. Dr. Sabit Kalfagil ve İzzet Keribar'ı tebrik ederek başladı.

Bu 4 değerli sanatçıyı bugüne kadar yurt içinde ve dışında aldıkları tüm ödüllerden dolayı da ayrıca kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini kaydeden Erdoğan, ''Şunu da tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum… Sayın Güler, sayın Fırat, sayın Kalfagil ve sayın Keribar, sadece başarılı birer fotoğraf sanatçısı değiller. Onlar, bu ülkenin ve bu milletin gururu haline gelmiş büyük sanatçılar'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 4 sanatçıya da eserlerinden ve muhteşem fotoğraflarından, yetiştirdikleri, örnek oldukları öğrencilerinden, özellikle de Türkiye'nin adını dünyaya duyurmalarından ötürü şahsı, ülkesi ve milleti adına şükran ve minnet duygularını sunduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Evet... Vizörün ardında geçmiş, tarihin tanıklığına adanmış bir ömür görüyoruz. Geriye dönüp baktığınızda siz neler görüyorsunuz bilemem ama biz, sizin gözünüzden, sizin yüreğinizden neşet etmiş, sizin kadrajınıza yansımış ihtişamlı başarı öyküleri görüyoruz.

Tarih yazdığınız, tarihin tanıklığını yaptığınız, bizim göremediğimizi bize gösterdiğiniz için elinize, yüreğinize, gönlünüze ve gözünüze sağlık diyorum. Açıkçası, sanatla siyaset her zaman birbiriyle uyuşmayan, iki ayrı uçta alanlar olarak görüldü.

Bu anlayışın tam aksine ben, siyaseti, aynı zamanda bir sanat olarak görüyorum. Esasen, gönülle üretilen, sabırla üretilen her şey sanattır diyorum. Sanat, tutkunun, aşkın, sevdanın, adanmışlığın, sabır ve estetik imbiğinden süzülmesidir. Milletin hizmeti için yüreğini ortaya koymuş, ömrünü adamış, aşkla ve sevdayla çalışmış herkes de inanıyorum ki, ortaya bir sanat eseri koymakta, sanatçı ruhunu teneffüs etmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem