Erdoğan: İyi saz çalan biri çıkmış...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; Millet olmak için aynı sınırlar içinde yaşamak yetmez, Aynı ulvi değerlere ve aynı gelecek tasavvuruna sahip olmalıyız. DEMİRTAŞ'A TEPKİ Şimdi birileri çıkmış iyi saz çalıyormuş. Ne diyor? 'Bayrağa saygısızlık

Erdoğan: İyi saz çalan biri çıkmış...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Millet olmak için aynı sınırlar içinde yaşamak yetmez, Aynı ulvi değerlere ve aynı gelecek tasavvuruna sahip olmalıyız.

DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Şimdi birileri çıkmış iyi saz çalıyormuş. Ne diyor? 'Bayrağa saygısızlık yapan mı var' diyor. Bayrakları indirmeye çalışan sizsiniz. Son zamanda akıl verenler sayesinde bir kaç yerde Türk bayrağını dalgalandırdınız diye, bunu yutacağımızı mı zannediyorsunuz. Teröristlerin cesetlerini, kendi bayrağınızla sarıyorsunuz ve orada onlar huzurunda güya cenaze namazı kılıyorsunuz. Bunu da sosyal medyadan her yerle dünya ile paylaşıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüz o.
Bu millet ne zaman zincirlerini kırdıysa prangalarından kurtulduysa hemen kirli senaryolar devreye girdi.

Başbakan olduğumda ne demiştim; Batı'da ne varsa Doğu'da o olacak. Bu vatan topraklarının tamamını ayağa kaldıracak ve modern Türkiye'yi inşaa edeceğiz demiştik. Türkiye'de üniversitesiz ilimiz kalmadı. Yani biz insanımıza insan olduğunu insanca muamelesi gösterdik.

Önde insan olacak devlet arkada olacak. Devlet milletinin hizmetkarı olacak. Biz hizmetkar devlet dedik, efendi devlet değil. Bu anlayışı getiren biz olduk.

Bugünde güvenlik güçlerimize yönelik alçakça saldırılarla ülkemizi karanlığa sürüklemek için her türlü oyunu oynuyorlar. Siyaset çözüm aracı olmasın diye uğraşanları görüyoruz.

Dün sağ sol çatışmasıyla birbirine düşürülmeye çalışılan gençlik bugün de Türk-Kürt ve Sunni-Alevi çatışmasına sürüklenmek isteniyor.

Şimdi soruyorum ey sermaye sahipleri, ey medya mensupları bu teröristlerin eline bu silahları kimler veriyor? Bunlar bu silahları nasıl buluyor? Ey Paralel yapı siz nasıl alkış tutuyorsunuz? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Bu paralel yapı terör örgütüyle iş tutmuş vaziyette. Şunu bilsinler bu can bu tende olduğu müddetçe bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Devletimizi, hükümetimizi, şahsımı hedef alıyorlar. Neden? Bunlar bizi hedef aldıklarına göre biz doğru yoldayız.

'TERÖRÜ TOPRAĞA GÖMELİM'

Önümüzde 1 Kasım. İşte bu 1 Kasım'da adeta bir milat olsun yeniden doğuş olsun. Bu terörü gelin toprağa gömelim diyorum.

İçimiz, ciğerimiz yanıyor. Sabır taşımız çatlama noktasına geldi. Yalandan, iftiradan muzdarip olduk. Demokrasi havarisi kesilenlerin, kanı, şiddeti savunduklarını görmekten üzüntü duyuyoruz.

Terör örgütünün yalanlarına inanabiliyor olduklarını hayretle karşılıyorum. Devleti suçlu gösterenlerin yaşadığı akıl tutulmasını şaşkınlıkla izliyoruz. Bu tabloya tahammül etmek gerçekten çok zor.


Başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin uyanık olması ve sağduyu ile hareket etmemiz gerekiyor.

Bizim gençliğimiz kaleminden mürekkep akan gençlerdir, Silahından mermi çıkan gençler değildir.

HDP'YE SERT TEPKİ

Soruyorum sizlere; Bir siyasi partinin görevi teröre perde olmak mıdır. Sırtını millet yerine terör örgütüne dayanan parti, siyasi parti olarak kalabilir mi? Siyaset terörist siper olup güvenlik güçlerine iftira atmakla mı olur? Bunlarla sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Bu terör sevdalılarının milletimizin arasına nifak sokmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bir kez daha bu ülkenin medyasını, siyasetçisini, aydınını sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bu vatan bizim bu ülke bizim hepimizin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem