Erdoğan'ın otelini bombalayan darbeciler yakalandı!

Erdoğan'ın kaldığı oteli bombalayan darbeci askerlerden dördü daha yakalandı

Erdoğan'ın otelini bombalayan darbeciler yakalandı!

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve 2 polisi şehit ederek kaçan askerlerden 3’ünün yakalandığı bölgenin yakınında 4 asker daha yakalandı. Bugün aynı bölgede yakalanan darbeci asker sayısı 7’e yükseldi. Bölgede halen firari 10 askeri arama çalışmaları sürüyor.

Darbe girişiminin ardından Marmaris Muğla karayolu Çetibeli Mahallesi  Gökçetepesi mevkisinde yoldan geçen 7 kişinin, araçları durdurmaya çalıştıkları  ihbarı üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.

Bölgeye gönderilen ekipler, saat 16.00 sıralarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının  ardından Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden olduğu belirlenen 3 zanlıyı yakaladı.

Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinden Binbaşı Taner Berber ile  astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlenen zanlılar emniyete  götürüldü.

Ormanlık alana kaçtıkları belirtilen diğer 4 zanlının yakalanması için  hava ve karadan geniş çaplı operasyon başlatıldı.


4 ASKER CANLI YAYINDA YAKALANDI

Marmaris-Muğla yolu ulaşıma tamamen kapatıldı. Bölgede devam eden operasyonlarda saatler sonra bir menfezde gizlenen 4 darbeci asker daha yakalandı. Tarihi operasyon bölgede devamlı yayın yapan haber kanallarında canlı olarak yayınlandı.

Yakalananlar arasında Çiğli İmamı olarak aranan Astsubay Zekeriya Kuzu da var.

Marmaris saldırısını organize eden Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki ’cemaatın imamı’ olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun firariler içerisindeki ’en tehlikeli kişi’ olduğu, çatışmaya girebileceği uyarısında bulunuluyordu.

Kuzu’nun astsubay rütbesine olmasına rağmen cemaat üyeleri arasında üs komutanı gibi görüldüğü, lakabının da ’paşa’ olduğu öğrenildi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenledikten sonra  kaçan askerlere yönelik başlatılan çalışmalarda gözaltına alınan 19 kişi  tutuklanmıştı.

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Yakalanan askerlerin üçünün ismi şöyle;  Binbaşı Taner Berber ile Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü...

Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığından özel yetiştirilmiş, tamamı rütbelilerden oluşan askerler, ormanlık alanlarda, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı denizde ve koylarda, Marmaris Emniyet Müdürlüğü de şehir merkezinde kaçak askerler için günlerce arama yapıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem