Erdoğan imzalı sahte mektuba hapis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde imzasını taklit ederek bir iş adamına sahte tavsiye mektubu gönderdiği iddia edilen sanık Berat Altın, "dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıl

Erdoğan imzalı sahte mektuba hapis
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde imzasını taklit ederek bir iş adamına sahte tavsiye mektubu gönderdiği iddia edilen sanık Berat Altın, "dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde, Erdoğan imzalı sahte mektup hazırlayıp iş adamı Mehmet Kutman’a gönderdiği iddia edilen Berat Altın’ın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanık Berat Altın ve Erdoğan adına avukat Ferah Yıldız hazır bulundu.
 
“MEKTUPTA PARMAK İZİM VARSA SUÇLANABİLİRİM”
 
Sanık Berat Altın mahkemenin kendisine göstermiş olduğu mektupla bir alakası olmadığını söylediği savunmasında, “Bu belgenin kim tarafından gönderildiği anlaşılamamaktadır. Kurye ya da başka bir şekilde gönderilmişse bunların araştırılması gerekir. Belge üzerinde parmak izim varsa o zaman suçlanabilirim. Bu belgenin benim tarafımdan gönderildiği ispatlanamadığından atılı suçlardan beraatimi talep ediyorum” dedi.
 
Sanık Berat Altın son savunmasında ise, “Siz HSYK’ya görüşme yapmaya gitseniz sonra bu görüşme ile ilgili bir yazı yazılsa ve bundan dolayı suçlansanız, kendisini nasıl hissederseniz ben de öyle hissediyorum” ifadelerini kullandı.
 
DOLANDIRICILIK VE ÖZEL BELGEDE SAHTECİLİKTEN CEZA ALDI
 
Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Altın’ı suç tarihinde katılan Mehmet Kutman’a yönelik dolandırıcılığa teşebbüs suçu nedeniyle 6 ay hapis ve 3 bin TL para cezasına çaptırdı. Mahkeme heyeti sanık Altın’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “özel belgede sahtecilik” suçundan ise 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanığın sabıkalı oluşunu ve pişmanlık duymayışını göz önüne alarak, herhangi bir ceza indirimi uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
İddiaya göre sanık Berat Altın, 2 yıl önce Mehmet Kutman ile "Rüzgar Enerji Türbinleri" işine girmek istedi, ancak Mehmet Kutman projeyi küçüklüğünü öne sürerek teklifini kabul etmedi. 1 yıl sonra Mehmet Kutman’a o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından yazılmış imzalı bir mektup geldi. Üzerinde Başbakanlık amblemi bulunan ve kişiye özel ibaresinin yer aldığı mektupta, "Ülkemizin enerji politikasına ve milli ekonomimize olumlu katkılar sağlayacağına gönülden inanıyor olduğum projelerden biri olan, Sayın Berat Altın’ın ’Rüzgar Enerjileri Lisanssız Elektrik Enerjisi’ üretimi amaçlı ’Rüzgar Enerjisi Türbinleri’ projesine katılmanızın kurumumuza ve ülkemize yararlı olacağı inancındayım" sözlerine yer verildi.
 
SAHTE MEKTUBA CEVAP BAŞBAKANLIĞA GELİNCE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
 
Ofisine gelen bu mektubu teslim alan Global Holding’in sahibi Mehmet Kutman, Başbakan’a bir cevap mektubu yazdı. Kutman’ın mektubunun Başbakanlığa ulaşması üzerine, Başbakanlıktan konu ile ilgili hiç mektup yazılmadığı, mektubun sahte olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Başbakan imzalı mektubu sanık Altın’ın yazdığı iddiasıyla soruşturma açıldı. İddianamede Berat Altın, ‘Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle belli bir işin görüleceği vaadiyle aldatarak başkasından menfaat temin eden kişi’ şeklinde “dolandırıcılığa teşebbüs” ve “özel belgede sahtecilik”le de suçlanan Altın’ın 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem