Erdoğan İmralı'ya gidecek mi ?

 Anayasa değişikliğini referanduma götürme konusunda anlaşabilirlerse BDP ile müşterek adım atabileceklerini belirten Başbakan Erdoğan, BDP’lilerin ikinci İmralı ziyaretine ilişkin ise “aklıselim sahibi, dönüşte verecekleri mesajlarla sürece katkıda bulun

Erdoğan İmralı'ya gidecek mi ?

 

Anayasa değişikliğini referanduma götürme konusunda anlaşabilirlerse BDP ile müşterek adım atabileceklerini belirten Başbakan Erdoğan, BDP’lilerin ikinci İmralı ziyaretine ilişkin ise “aklıselim sahibi, dönüşte verecekleri mesajlarla sürece katkıda bulunabilecekler”e izin vereceklerini söyledi
 
ANAYASA: (AK Parti'nin teklifi) Onların tamamı daha önce yaptığımız çalışmanın ürünü. Taslakta var. Aksilik olması halinde şüphesiz, hazırlığımızın içinde olduğu için onlar aynen gidecek. O zaman tabi grubumuzun teklifi olarak gelecek. (Mart'a kadar süre verdiniz) O Başkan'ın süresi.
 
Ama bizim de düşüncemiz, biz bir tarih belirlemedik ama böyle ilanihaye, sınırsız olmaz. Eğer böyle sınırsız, ilanihaye olacak olursa, o bu işi sulandırmadır. Biz böyle bir şeyi yapmak istemiyoruz anlamına gelir. Yapacaksak takvimi belirleyelim, şu ayın sonunda bu iş bitecek. Uzun vadeli bir işe biz gelemeyiz.
 
CHP VE MHP: (Liderlere çağrı düşünür müsünüz?) Onu sürekli yapıyorum zaten. Diyorum ki Anayasayı değiştirme gücüne sahip olacağımız herhangi bir parti veya partilerle biz bunu parlamentoda yaparız. CHP kabul ederse yapabiliriz, MHP yaparsa kabul edebiliriz. Ama şu andaki görüntü öyle bir sinyal vermiyor.
 
BDP İLE ADIM: (Meclis aritmetiğini sayarken BDP geçmedi. Bilerek mi geçirmediniz?) BDP ile anayasal değişiklik yapmaya sayımız yetmiyor. Ama geçen gün söyledim, referandum noktasında anlaşabilirsek onlarla da müşterek adım atabiliriz.
 
KIŞKIRTANLAR: (İmralı'ya gidecek ikinci BDP heyeti..) Arkadaşlarla yarın görüşeceğiz. Görüşmeye bu arada belki MİT Müsteşarım gitmiş olabilir. Ondan bilgileri alacağız, nedir ne değildir. Ona göre de temel yaklaşımlarımız var. Dağ ile kucaklaşanlara bir kere yol veremeyiz, oraya gidin diyemeyiz. İki, tabanı kışkırtacak bu tür söylemlere sahip olanlara da sıcak bakmamız mümkün değil. Ama aklı selimin sahip olduğu ve oradan döndükten sonra da verdiği mesajlarla bu çözüm sürecine katkıda bulunabilecek olanlara Adalet Bakanlığımızın olumlu yaklaşımı söz konusudur.
 
SURİYE: Suriye'de Muaz El Hatip'in yaptığı açıklama saptırılmıştır. El Hatip 'Esad'ın olmadığı iktidarla görüşürüz' diyor. Onlar bunu saptırıp Beşar Esad'la görüşme şekline işi getiriyorlar. Kesinlikle Esad'ı El Hatip kabul etmiyor, görüşmeyiz diyor. 
 
MUHALİFLER: Haseke'ye doğru PYD'nin çok ciddi bir sıkıntısı var. O süreci de muhalif güçler gayet iyi sürdürüyorlar. 
 
ALAMADIK: Biz müttefikleri ikna için böyle bir tura girerken bizim ta başından beri ilk düşüncemiz BM, Arap Ligi, İKÖ, Rusya, Çin, bunlarla görüşmeler yaptık ama arzu edilen neticeyi alamadık. Hala Arap Ligi bile bu işe tam manasıyla gerekli desteği vermiyor. BM Güvenlik Gücü ne yazık ki son Doha toplantısına kadar böyle bir adım bile atmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem