Erdoğan: Farklı bir KKTC olacak

Erdoğan 37 yıldır yerleşime kapalı Maraş'ın ve Güzelyurt'un üzerinde uçtu, yere indiğinde de '2015'te çok farklı bir KKTC' mesajı verdi.HAVADAN VE KARADAN SON MESAJBaşbakan Erdoğan, KKTC'ye ziyaretinin son saatlerinde Güney tarafına 'havadan' ve Kuzey'e i

Erdoğan: Farklı bir KKTC olacak

Erdoğan 37 yıldır yerleşime kapalı Maraş'ın ve Güzelyurt'un üzerinde uçtu, yere indiğinde de '2015'te çok farklı bir KKTC' mesajı verdi.

HAVADAN VE KARADAN SON MESAJ

Başbakan Erdoğan, KKTC'ye ziyaretinin son saatlerinde Güney tarafına 'havadan' ve Kuzey'e ise karadan mesajlar verdi.

Erdoğan, programında olmamasına rağmen, 37 yıldır yerleşime kapalı olan Maraş'ın ve Annan Planı'nda Güney'e verilmesi öngörülen Güzelyurt'un üzerinde uçtu.

Helikopter yolculuğu Gazi Mağusa'da son bulan Erdoğan, burada da KKTC'nin artık tam anlamıyla ayaklarının üzerinde duracağını söyledi ve tarih olarak 2015'i verdi.

Başbakan Erdoğan, KKTC ziyaretinin son durağı olan Gazi Mağusa'ya sıra dışı bir gezi yaptı.

Erdoğan, Güney Kıbrıs'a ve AB 'ye dönük mesajlarının yanı sıra, ilk defa KKTC'nin ayrı bir devlet olarak ayaklarının üstünde net bir şekilde durabilmesi yolunda Türkiye'nin yapabilecekllerini açık şekilde ortaya koydu.

GÜNEY'E HAVADAN MESAJ

Erdoğan, helikopterle Lefkoşa'dan Gazi Mağusa'ya giderken mesaj niteliğinde bir KKTC turu attı.

Programda olmayan gezinin ilk durağı, 37 yıldır yerleşime kapalı olan Maraş'tı. Erdoğan, incelenmek için Maraş'ın her tarafını gezdi. Belirtmek gerekir ki, müzakerelerde gündeme gelebileceği düşüncesiyle boş tutulan Maraş'ın, pazarlıkların sonuçsuz kalması durumunda yerleşime açılabileceği konuşuluyor.

Erdoğan'ın helikopterinin diğer durağı ise, dünkü açıklamalarında artık geçerliliği kalmadığını belirttiği Annan Planı'nda Rum Kesimi'ne verilmesi öngörülen Güzelyurt oldu. Güney ile pazarlıklarda masada yer alması nedeniyle KKTC'nin en az yatırım alan bölgesi olan Güzelyurt'un artık masada olmadığını iki günlük temaslarında sık sık dile getiren Erdoğan, yere indiğinde 'proje ve yatırımlar olacak' dedi.

Görünen o ki, KKTC ile Rum Kesimi arasındaki görüşmelerde bir sonuç alınamazsa, Başbakan'ın ifadesiyle KKTC ayrı bir yapı olmaya doğru gidiyor ve Erdoğan'ın helikopter turu bu açıdan anlamlı bulunuyor.

KKTC İÇİN TARİH 2015

Başbakan Erdoğan, Gazi Mağusa'da 6 ayrı projenin toplu açılış töreninde konuştu. KKTC'nin tam anlamıyla ayaklarının üzerinde duracağını söyleyen Erdoğan, kendi ifadesiyle tartışılacak mesajlar verdi.

"Yunanistan'ın ekonomik açıdan hali ortada. Güney Kıbrıs'ın aynı duruma gelmesine kimse şaşırmasın, bana kızacaklar ama böyle bir durum var. Siz 2015'e hedefleyin, 2015'te KKTC yerine çok farklı bir ülke olacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem