"Erdoğan Çankaya'ya çıkamaz" raporu

Söz konusu rapora göre Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkmak yerine Başbakan kalabileceğine dair tahminler yer alıyor.BAŞKANLIK PLANINA GEZİ DARBESİRaporun bize göre en çarpıcı bölümü 'Erdoğan'ın Siyasi Geleceği' ara başlıklı bölüm... Erdoğan'ı, i

"Erdoğan Çankaya'ya çıkamaz" raporu

Söz konusu rapora göre Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkmak yerine Başbakan kalabileceğine dair tahminler yer alıyor.



BAŞKANLIK PLANINA GEZİ DARBESİ

Raporun bize göre en çarpıcı bölümü 'Erdoğan'ın Siyasi Geleceği' ara başlıklı bölüm... Erdoğan'ı, ikisi de iyi tanıyan Amerikalı eski büyükelçiler, şu tespit ve tahminlere yer veriyorlar:

Taksim protestoları sonrasında AKP yenilmez ve vazgeçilmez değil. Erdoğan'ın siyasette belirleyici olma özelliğinin süreceği kesin değil. Güçlü başkan olarak Çankaya'ya çıkma şansı ortadan kayboldu.

- Erdoğan'ın Türk siyasi hayatında bundan sonra ne rol oynayacağı konusunda, 'kişiliği' ve 'hangi görev için yarışacağı' belirleyici olacak.



EN OLASI SENARYO: BAŞBAKAN KALIR

Morton Abramowitz ve Eric Edelman göre Erdoğan, Gül ile olası bir güç gösterisini önlemek için son noktada Başbakan kalmayı tercih edebilir. Bu durumda önüne çıkacak engel ise AKP'ye kendi koyduğu 'üç dönem görev' kuralı. Kamuoyu önünde kendisine prestij kaybettirecek bu tüzük değişikliği için ise Erdoğan'ın 'İç ve dış komplolara karşı istikrarı koruma' gerekçesini öne sürebileceğini düşünen büyükelçiler, 'Şu anda en olası senaryo bu. Ama bir seçim zaferi kesinlikle garanti değil' diye noktalıyor, Erdoğan'ın geleceğine ilişkin analizlerini.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem