Erdoğan bu ili istiyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da mini mitingler düzenliyor. Erdoğan'ın ilk durağı Beykoz oldu. Başbakan Erdoğan, seçim otobüsü üstünden halka hitap etti.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bozkurt" açıklamalarına cevap veren Erdoğan, "Birileri

Erdoğan bu ili istiyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da mini mitingler düzenliyor. Erdoğan'ın ilk durağı Beykoz oldu. Başbakan Erdoğan, seçim otobüsü üstünden halka hitap etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bozkurt" açıklamalarına cevap veren Erdoğan, "Birileri bozkurtlarımı yürütürüm diyor; biz diyoruz ki milletle yürüyoruz diyorum. MHP'ye yön veren ülkücü kardeşlerimi bozkurtlardan ayırıyorum. Bizim tek yolumuz var o da demokrasi. Tek hedefimiz insanlarımıza hedefimizi kardeşlik yoluyla anlatmak, asla zorbalaşmayacağız." diye konuştu.

Erdoğan , "Sayın Bahçeli 3.5 yıl iktidarda tutunamadın, bırakıp kaçtın. Millet sana 5 yıl görev verdi sen 3.5 yılda bırakıp kaçtın. Şimdi diyorsun ki "2023 hedefimiz" var. 5 yıl iktidarda kalamadın 2023'ü nasıl göreceksin?" diye konuştu.

"SEN BAŞARISIZSIN"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, "Sağlıkta tarihi reformlar yaptık. Benim vatandaşım istediği hastaneye gidiyor. İlaç kuyurukları var mı? Şu anda Türkiye'de hastanalerde robotla ameliyat yapılıyor. Sayın Kılıçdaroğlu sen nerede yaşıyorsun? Bu başka yerlerde yaşıyor. Yazılı görsel medyayının bir kısmını da almış yanına bol bol atıp tutuyor. Ve ambalaj. Dürüst olun dürüst. SSK Genel Müdürlüğü döneminde kurumun sürkeli zararda olmasını nasıl açıklayacaksın. Sen başarısızsın. Sana bu devlet neyi emanet etsin? Zaten benim milletim böyle bir şey yapmaz ya.. Ya Nasrettin Hoca'nın dediği gibi vatandaş ya tutarsa.. Sakın ha.. Kalan 50 günde kardeşlerim hep beraber el ele dolaşmadık sokak bırakmayacağız. Kapı kapı dolaşacağız" dedi.

Erdoğan "CHP bizi eleştirdi, fakire veriyorsun da zengine niye veriyorsun. Biz dedik ki öğrencinin zengini farkiri olmaz. Dedik ki sosyal güvencesi olmayan aileleri desteklememiz lazım dedik ve kız ve erkek öğrencilere eğitim desteği verdik.

Ben yeni CHP'yim diyor ama eski genel başkanını yanına oturtmuşsun. Bir kaset skandalı çıkmasaydı Baykal'ın yanında kuzu kuzu oturacaktın" diye konuştu.

CHP KENDİ GEÇMİŞİNE YABANCI

Başbakan Erdoğan, "Ne demek Fatih Projesi diyorlar. Bunlar aslına geçmişine yabancı tipler. Bu konuda ben bir şey söylemeyeceğim 12 haziranda milletim söyleyecek. Fatih projesinde artık Türkiye'deki bütün okullarda akıllı tahtaya geçiyoruz. Şu anda hazırlıklarımız bitmiş durumda. Artık kitabın yanında elektronik kitaba geçiyoruz. Her çocuğumuzun eline iPad benzeri kitap vereceğiz. 4 yılda bu uygulamayı bitireceğiz. Bu modern dünyanın yakaladığı bir adımdır. Kimseyi mahrum etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

DÜRÜST DEĞİLSİNİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çıkmış utanmadan sıkılmadan ne diyor, 'Nüfusu azaldı ondan milletvekili düşüyordu. Sen niye gittin Anayasa Mahkemesi'ne.. Bayburtlulunun hakkını sen yedin. Bugün 30 ile 40 binle milletvekili çıkaran illerimiz var. Bu dürüst bir yaklaşım değil. Bu aralar sık sık yüzde 10 barajından bahsediyorlar. Yüzde 10 barajını kim getirdi bizden öncekiler getirdi. Biz 16 aylık parti iken devlet yardımı almadan yüzde 34 ile iktidar olduk. Şimdi CHP yüzde 10 barajını devamlı gündeme getiriyor. Sen iktidardın niye kaldırmadın. Ana-Sol iktidarıydın niye kaldırmadınız" dedi.

BARAJI BİZ Mİ GETİRDİK

Yüzde 10'luk baraj konusundaki eleştirilere de cevap veren Erdoğan, "Bu oyunu hep beraber bozacağız. Şimdi yüzde 10 barajını kim getirdi, biz mi getirdik? Bizden öncekiler getirdi. Biz, 16 aylık partiyken yüzde 10 barajına rağmen devlet yardımı almadan, halkımın desteğiyle yüzde 34 ile iktidar olduk. Şimdi CHP , yüzde 10 barajını devamlı gündeme getiriyor. Peki CHP sen iktidardın, iktidarlığın döneminde kenarından köşesinden de olsa koalisyon hükümetlerinde vardın. Niye kaldırmadınız? ANASOL iktidarları vardı, niye kaldırmadınız? ANAP ile el ele verip kaldırsaydınız. Tamam bizim hükümetimizden önce DSP MHP ANAP beraberdiniz. Niye kaldırmadınız? Kaldırsaydınız. Yani siz kaldırmıyorsunuz şimdi bakıyorsunuz ki artık durum tehlikeli, bundan sonra bu millet bizi hep yüzde 10 barajının altında tutacak, onun için 'yüzde 10 barajı kalksın' diyorsunuz. Artık benim milletin bunları yutmuyor. Sevgili kardeşlerim burada bunların derdi ne biliyor musunuz? BDP'ye bazı yazar çizer takımı bunlar da bu işe çok destek veriyorlar. O yazar çizer takımına da sesleniyorum; sizler de Ak Parti > iktidarından önce bunu niye gündeme getirmiyordunuz? Şimdi mi sizin aklınız başınıza geldi? BDP de versin bir parti olarak mücadelesini çıksın ortaya yüzde 10 barajını aşsın ama bunlar bir etnik unsurun partisi. Biz Türkiye'nin partisiyiz" diyekonuştu

TUNCELİLER DE GERÇEĞİ GÖRSÜN

"Bir tek ilde milletvekili çıkartamadık" diyen Erdoğan, "Artık Tunceliler de gerçeği görmesi lazım. Tunceli milletvekillerinden bir tanesi CHP'de. Tunceli'ye üniversite açacak mısınız dediklerinde? Evet açtık. Hadi çık da bize teşekkür et be. Edemez bunların karekteri buna müsait değil. Tüm inanç guruplarına eşit mesafedeyiz. Adalette emniyette aynı adımları attık. 130 adalet sarayını açtık. Daha güzel daha modern bir Türkiye diyoruz. Yargıtay Danıştay yeniden sizin isteğiniz doğrultusunda yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Siz bize güveneceksiniz ilçe belediye başkanımıza da talimatı verdim. Beykoz'u daha da güzelleştirelim. Bir yangın çıksa itfaiyenin giremeyeceği sokaklar var. 79 senede Türkiye'de 6 bin küsür yılda bölünmüş yol yaptılar. Biz sekiz yılda 13 bin 600 km yol yaptık. Sayın Bahçeli sayın Kılıçdaroğlu hesap biliyorsanız gerçek ortada" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem