Erdoğan "Bilal evdeki paraları sıfırla"

17 Aralık operasyonu sonrasında ortaya çıkan ses kayıtlarına bir yenisi eklendi. İnternete düşen son ses kaydında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın operasyon sonrası yaptığı telefon konuşmaları yer alıyor.Tapelere göre operasyon sabah

Erdoğan "Bilal evdeki paraları sıfırla"

17 Aralık operasyonu sonrasında ortaya çıkan ses kayıtlarına bir yenisi eklendi. İnternete düşen son ses kaydında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın operasyon sonrası yaptığı telefon konuşmaları yer alıyor.

Tapelere göre operasyon sabahı oğlu Bilal Erdoğan’ın arayan Başbakan Erdoğan, işadamlarından rüşvet karşılığı alındığı iddia edilen ve 5 ayrı evde tutulan paraları bir önce elden çıkarmaları talimatını veriyor.

Bilal Erdoğan ise bir süre sonra babasını arayarak paranın büyük bir kısmının işadamı Ö.Faruk Kalyoncu’ya, bir kısmını da işadamı Mehmet Gür’e verecekerini anlatiyor. “Paraların tamamen sıfırlanmasını elerindeki tüm parayı çıkarmalarını” isteyen Başbakan Erdoğan, “paranın miktarı çok fazla yer kapladığı için taşınması dikkat çekmesin diye akşam hava karardıktan sonra evden çıkarlamısının daha iyi olacağı” talimatını veriyor.

Konuşma kayıtlarına göre, birkaç araba ile büyük miktar paranın tahliyesinden sonra, akşam ellerinde hala 30 milyon avro kaldığı anlaşılıyor. Kalan para ile de Şehrizar Konakları’ndan gayrimenkul almayı kararlaştıran baba-oğul, en son kalan 1 milyon avro’yu da Faik Işık’a vermeye karar veriyor. Bir görüşmenin sonunda Bilal Erdoğan babasına birkaç polis ve savcının tasfiyesi ile yetinilmemesini cemaatin büyüklerine operasyon yapılmasını telkin ediyor.

SESLER MONTAJ MI

Video internete yüklenir yüklenmez sosyal medyada da tartışmalar başladı. Birçok gazeteci kayıtların montaj olduğu iddiasını dillendirdi.

Sızdırılan ses kayıtlarının her zaman olduğu gibi, polis kayıtlarını sızdırmasıyla bilinen "Haramzadeler" adlı adres yerine pek bilinmeyen bir adresten sızdırılması da şüpheleri artırdı.

Ayrıca Erdoğan'ın çok kısık sesle konuşması ve Bilal Erdoğan'ın sesinde oluşan çatlaklar ile aralarda oluşan boşluklar da yine montaj şüphelerini akıllara getirdi.

haber61 olarak"umarız bu kayıtlar doğru değildir" diyoruz.

Aksi halde, “hırsız var”, “istifa”, “yolsuzluk yapılmış” gibi sözlerin çok hafif kaldığı net olarak söylenebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler