Erdoğan: BBC'nin haberi yanlış

Başbakan, bu konunun Genelkurmay Başkanlığı tarafından da doğrulanmadığını belirtti. Tankların, sınırı geçtiği haberlerinin de doğru olmadığını belirten Erdoğan, “Sadece sınırda bir normal tatbikat yapılmıştır. Burada bir yanlış aktarılma var. Terörle müc

Erdoğan: BBC'nin haberi yanlış

Başbakan, bu konunun Genelkurmay Başkanlığı tarafından da doğrulanmadığını belirtti. Tankların, sınırı geçtiği haberlerinin de doğru olmadığını belirten Erdoğan, “Sadece sınırda bir normal tatbikat yapılmıştır. Burada bir yanlış aktarılma var. Terörle mücadeleye devam, siyasetle de müzakereye devam.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasında ilk kez yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi. İşbirliği toplantısı sonrasında iki ülke arasında enerji başta olmak üzere orman, polis, meteoroloji, sosyal etkinliklerinde yer aldığı 10’a yakın stratejik işbirliği anlaşmaları imzalandı. Anlaşmalar imzalanırken kısa süreli elektrik kesildi. Başbakan Erdoğan, toplantının her iki ülke bakanlarının katılımıyla gerçekleştiğini söyledi. Her bakanlığın kendi arasında neleri yapıyoruz, neleri yapmamız gerektiği konularının ele alındığını belirten Başbakan, ikinci toplantıyı gelecek yıl Azerbaycan’da yapılacağını ifade etti. Erdoğan, toplantı sonrasında imzalanan anlamaların iki ülke için hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise bugünün iki ülke arasında unutulmaz tarihi bir gün olduğunu kaydetti. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliğin ebediyete kadar süreceğini belirten Aliyev, “Bizi birleştiren bizim stratjik mütefikliğimizdir. Bütün sahalarda dost gibi kardeş gibi hareket edeceğiz. Türkiye ve Azerbaycan sürekli aynı yerde olacaklar. Siyasi ve iktisadi bütün sahalarda işbirliğimiz daha da derinleşecektir. Bütün meseleleri birlikte müzakere edeceğiz." diye konuştu

BBC’NİN HABERİNİ YALANLADI

BBC’nin bin 400 terörist öldürüldü haberiyle ilgili soru üzerine Erdoğan, "BBC’nin açıklamış olduğu rakamlar ciddi rakamlar değil. Nereden nasıl çıkarmışlar belli değil. Bu konuyla ilgili olarak genelkurmayın açıklaması var. 5 gün içinde Çukurca’da 54 terörist etkisiz hale getirildi. Sınır ötesindeki operasyonlarda 200 ile 270 teröristin etkisiz hale getirildiği tahmin ediyor. Diğerleri hava operasyonu neticesinde kendi teknik kabiliyetleriyle tespit ettikleri tahminlerdir. BBC’nin rakamı kesinlikle doğrulanmıyor. Tankların sınırı geçtiği iddiası da doğru değil. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu yine bizim kaynağımızın ifadesidir. Sadece sınırda bir tatbikat yapılmıştır. Arkadaşlarımız bu tatbikatı sınır ötesi olarak mı görüyor. Burada yanlış aktarılma var. Bu konuda doğru habere dikkat edelim. Terörle mücadeleye devam siyasetle de müzakereye devam anlayışımız bu." diye konuştu.

Azeri bir gazetecinin iki ülke arasında enerji dışında başka hangi alanlarda işbirliği anlaşmalarının bulunduğu sorusuna, Erdoğan, "Enerji dışında gerek askeri gerek ticari alanda özellikle turizm alanında birçok bu noktada münasebetimiz var. 32008 sonu itibariyle yaklaşık 2,5 milyar dolar civarında olan iki ülkenin dış ticareti, şimdi 10. ay itibariyle 2,4 milyar dolara ulaştı. Bir ara küresel ekonomik kriz sebebiyle düştü. Ama yeniden toparlandı, bu yıl sonu itibariyle 2008 sonunu geçecek hedefimiz çok ötesinde, 3 deniyor ama enerjiyle beraber düşündüğümüzde, savunma sanayine yönelik atacağımız adımlarla düşündüğümüzde bu rakamın da iki ülkemizin şu andaki potansiyelini göstermediğine inanıyorum." şeklinde cevap verdi

ŞAHDENİZ 2 ANLAŞMASI OLGUNLAŞIYOR

Şah deniz 2 anlaşması ile ilgili bir soruya ise Erdoğan, her iki ülkenin enerji bakanlarının bu konuyu kendi aralarında olgunlaştırmak için çalıştığını kaydetti. Erdoğan, proje çalışmalarının sürdüğü hattın inşasına en geç 1 yıl içinde başlanacağını ifade etti. Bu hattan verilecek gazın Avrupa’ya ihraç edilip edilmeyeceğinin Azerbaycan’a bağlı olduğunu anlatan Erdoğan, "Bu arz talep meselesi olarak ortaya çıkacaktır. Bu bakanlar arasında yapılacak görüşmelerle ortaya çıkacaktır." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem