Erdoğan Bayraktar'a şok! 64 yıl...

19 Mart’ta Ak Parti’nin TBMM’ye verdiği önerge sonrasında aralarında Ak Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın da bulunduğu 4 eski bakan hakkında 64 yıla kadar hapis istemi ile soruşturma başlatılabilir.AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli

Erdoğan Bayraktar'a şok! 64 yıl...

19 Mart’ta Ak Parti’nin TBMM’ye verdiği önerge sonrasında aralarında Ak Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın da bulunduğu 4 eski bakan hakkında 64 yıla kadar hapis istemi ile soruşturma başlatılabilir.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli önergenin TBMM Genel Kurulu’nda 5 mayıs pazartesi günü görüşüleceğini açıklamıştı. Verilen önergede eski bakanlar hakkındaki suçlamalarda rüşvete ve altın kaçakçılığına değinilmemiş sadece '' Görevi kötüye kullanma ve nüfuz ticareti'' suçlamasının ele alınması istenmişti.

Dün TBMM'ye sunulan ve yine AKP'li Bilgiç ve arkadaşlarının imzasını taşıyan yeni önergede ise, eski bakanlarla ilgili iddialar genişledi. Zafer Çağlayan'ın, Rıza Sarraf'tan sağladığı maddi menfaat karşılığında İran'a altın ihracatı yapması için imtiyaz ve Gana'dan yurda kaçak olarak sokulmak istenen 1,5 ton altın soruşturmasını engelleyerek, altının Dubai'ye çıkışını sağladığı iddialarına yer verildi. Çağlayan için TCK'nın 204'üncü maddedeki ''Resmi belgede sahtecilik'' ve 252'inci maddedeki ''Rüşvet'' suçunun soruşturulması istendi. Bu maddeler 2-5 ve 4-12 yıl arasında iki ayrı hapis öngörüyor.

GÜLER VE BAĞIŞ İÇİN İDDİALAR

Önergede Muammer Güler'in, Rıza Sarraf'tan sağlanan maddi menfaat karşılığı, araçlarına trafikte imtiyaz tanıdığı, koruma polisi verdiği, Sarraf ve yakınlarının Türk vatandaşı olmaları için istisna uyguladığı, hakkında polis takibi olup olmadığını araştırdığı, usulsüzlükleri için basında çıkacak haberleri engellemeye çalıştığı iddialarına yer verildi. Güler'in, TCK'nın 204'üncü maddesindeki ''Resmi belgede sahtecilik, 255'inci maddesindeki ''Nüfuz ticareti'' 252'inci maddedeki ''Rüşvet'' ve 285'inci maddedeki ''Gizliliğin ihlali'' suçlarından soruşturulması istendi. Bu maddeler, 2-5, 4-12 ve 1-5 yıl arasında üç ayrı hapis cezasını öngörüyor.

Egemen Bağış hakkında ise, Rıza Sarraf'tan sağlanan maddi menfaat karşılığında Sarraf'ın turizm belgeli otel kiralama ve yakınlarına Vize alınması işleri için aracılık yaptığı ve aleyhinde haber yapılmaması için girişimlerde bulunduğu iddiaları konu edildi. Bağış için '' TCK'nın 255'inci maddesindeki ''Nüfuz ticareti'' 252'inci maddesindeki ''Rüşvet'' suçlarından soruşturma istendi. Bu iki madde de 4-12 ve 1-5 yıl arasında iki ayrı hapsi öngörüyor.

ERDOĞAN BAYRAKTAR HAKKINDA...

Erdoğan Bayraktar için de, suç örgütü yönetici ve üyelerinden sağlanan menfaat karşılığında imtiyazlı imar planlarını onaylattığı ve projelerdeki usulsüzlüklere göz yumduğu iddialarının soruşturulması istenerek, TCK'nın 255'inci maddesindeki ''Nüfuz ticareti'' ve 251'inci maddesindeki''Görevi kötüye kullanma'' maddelerine atıf yapıldı. Bu iki madde 3 aydan 3 yıla ve 1-5 yıl arasında iki ayrı hapis cezasını öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler