Erdoğan Bayraktar konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni dönemde fakir, fukaraya ve yeni evlenenlere daha çok ev yapacaklarını açıkladı. Bayraktar, evlerin vatandaşlara 20-25 yıl vadeyle verileceğini belirtti.Bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı. Bayınd

Erdoğan Bayraktar konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni dönemde fakir, fukaraya ve yeni evlenenlere daha çok ev yapacaklarını açıkladı. Bayraktar, evlerin vatandaşlara 20-25 yıl vadeyle verileceğini belirtti.

Bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, görevini TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'a devretti. Yeni ismiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılan devir teslim töreninde konuşan Mustafa Demir, Bayraktar'a hayırlı işlere imza atma dileğinde bulundu. Çiçeği burnunda bakan Bayraktar ise Demir'in tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Vatandaşlara AK Parti'ye yüzde 50 oy vererek büyük bir teveccüh gösterdikleri için teşekkür eden Bayraktar, "Başbakanımız şehirleşmeyle çevreyi bütün olarak düşündüğü için böyle bir yapı kurdu. Türkiye'nin büyük kalkınma hamlesi içinde Türkiye'nin şehirleşmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. Deprem kuşağı üzerinde bulunan ülkemizde depreme dayanıksız evlerin sökülüp atılması, şehirlerden kaçak yapıların sökülüp atılması ve marka şehirlerin kurulması için bakanlığımıza çok büyük görev düşüyor. " dedi.

TOKİ'de yürütülen yoksulları ev sahibi yapma projelerinin yeni dönemde de devam edeceğini müjdeleyen Bakan Bayraktar, "Bu dönemde fakir fukaraya daha fazla ev vermek için çalışacağız. Bunlar 20-25 yıl vadeli olacak. Yeni evlenenlere 25 yıl vadeyle ev vereceğiz. " diye konuştu. KABİNEYE GİRDİĞİNİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ

Konuşmaların ardından soruları cevaplayan Bayraktar, 61. Hükümette görev aldığını eşiyle birlikte televizyondan öğrendiğini dile getirdi. TOKİ Başkanlığını bıraktığı gün yaptığı "Vekil olursam çocuklarıma daha çok zaman ayıracağım" sözünün hatırlatılması üzerine Bayraktar, "O TOKİ'deki yoğunluğu anlatmak içindi. Ancak milletvekilliği de çok mesai isteyen bir meslek" dedi. Görevini devrene Mustafa Demir ise buruk olup olmadığı yönündeki soruya, "Biz parti olarak bir kadro hareketiyiz. Kimin nerede görev yaptığından ziyade orkestra gibi hareket ediyoruz. Burukluk hissetmek doğru değil. " cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler