Erdoğan: "2016 yılında 1923 psikolojisiyle..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlarla yaptığı toplantıda konuştu.

Erdoğan: "2016 yılında 1923 psikolojisiyle..."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef hem batı hem de güney sınırlarımızda Misak-ı Milli hedeflerimizi koruyamadık. Dönemin şartları itibarıyla bu durumu mazur görenler, göstermeye çalışanlar olabilir. Bu yaklaşımı bir yere kadar mazur görmek mümkündür" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihimizi yavrularımıza iyi öğretelim. Bizi hep yalan söyleyen tarihle aldattılar. Öğrencilerimize gençlerimize de kendi tarihlerini iyi öğrenmelerini tavsiye ettim. Malum son zamanlarda gündemde olan, önce Lozan'ı ifade ederek gündeme düşürdüğümüz konu, Ardından Misak-ı Milli konusu işte bunlar hepsi bu sürecin nasıl yönetildiğini, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin en açık ifadesidir. Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, araştırması birileri rahatsız oluyor. Varsın rahatsız olsun. Niye korkuyorsunuz, tartışılsın, incelensin, kim ne demiş görülsün. Doğru yanlış bilelim. Partimin kurucusu, Lozan'da imzaya gitmiş veya imza atmış diye bu doğrudur. Böyle bir mantık olamaz. Acaba doğru mudur ?Bu soruyu kendimize soralım. Yanlış diyenler varsa niye yanlış diyor, bunu da soralım. tek tipçi bir insan biz böyle bir gençlik istemiyoruz. Sorgulayan bir gençlik istiyoruz. Araştıran bir gençlik istiyoruz, onun için sorguladığı zaman, araştırdığı zaman hakikati yakalayacaktır. Ben gençliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Misak-ı Milli dedik değil mi? Masada kaybettik. Misak-ı Milli niye rahatsız ediyor? Misak-ı Milliyi gündeme getiren kim Gazi Mustafa Kemal,niye rahatsız oluyorsunuz? Biz rahatsız olmuyoruz. Misak-ı Milli batıdan doğuya nasıl başlıyor. Burada bir tarih yok mu , burada bir milletin geçmişi yok mu ? Niye rahatsız oluyorsunuz? Rahatsız olmayın. Bunu da öğrenelim, bilelim. Dün neydi bugün ne. Bunu tabi birileri anlamak istemiyor. Derdi başka. Ama anlayanlar var hamdolsun. Sayın Bahçeli'nin dünkü konuşmasın da da ifade ettiği gibi kendisine teşekkür ediyorum. Çünkü siyasi hareketlerde doğruda bütünleşmeyi ortaya koyduğu sürece bu millet kazanacaktır" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Osmanlı öylesine büyük bir devletti ki, bu devin yıkılışı milletin üzerinde maddi ve manevi derin yaralar açtı. 1914 yılında, 2.5 milyon kilometrekare olan topraklarımız, 9 yıl sonra 780 bin metrekareye düştü. Kurtuluş Savaşı'na girerken hedef Misak-ı Milli'ye sahip çıkmaktı. Biz 780 bin metrekareye, 20 milyon metrekarelerden geldik. 2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız. Maalesef hem batı hem de güney sınırlarımızda Misak-ı Milli hedeflerimizi koruyamadık. Dönemin şartları itibarıyla bu durumu mazur görenler, göstermeye çalışanlar olabilir. Bu yaklaşımı bir yere kadar mazur görmek mümkündür. Asıl vahimi, zorunluluklardan kaynaklanan bu durumu esas olarak kabul edip kendimizi tamamen bu kabuğun içine hapsetme anlayışıdır. Biz işte bu anlayışı reddediyoruz. Türkiye'yi 1923'ten beri böyle bir kısır döngüye hapsedenlerin amacı coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı, Selçuklu ve Osmanlı geçmişimizi bize unutturmaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem