Ercan Demir, "Ben katil değilim"

3’ü tutuklu 35 sanıklı davada dönemin Trabzon İstihbarat Şube Amiri tutuklu sanık Ercan Demir savunmasını yaptı.

Ercan Demir, "Ben katil değilim"
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti’ne ilişkin 3’ü tutuklu 35 sanıklı davada dönemin Trabzon İstihbarat Şube Amiri tutuklu sanık Ercan Demir savunmasını yaptı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunmasını yapan Ercan Demir, yardımcı istihbarat elemanı olan tutuksuz sanık Erhan Tuncel’in, Dink’in öldürüleceği konusu dışında verdiği doğru bir bilginin olmadığını söyledi. "Bu iddianameyle bu düzlemde bu cinayetin katili bulunamaz" diyen Ercan Demir, "Biz katil değiliz. Ercan Demir ve adamlarından katil çıkmaz. Bunu ispatlayacağım. Biz birşeyi kapatmadık. İddianameyi hazırlayan savcının mahcubiyet yaşayacağına inanıyorum. Bizim duygu sömürüsü yapmaya ihtiyacımız yok. 18 aydır tutukluyum" dedi.

"BU ÖRGÜT KAPSAMINDA TELEFONLA ARATMA MESELESİ DEĞİLDİR"

Cinayetin ardından Erhan Tuncel’in telefonunun kapalı olduğunu söyleyen Demir, "Cinayet olmuş, Erhan Tuncel’e ulaşamıyoruz. Akla ilk gelen Muhittin Zenit . Muhittin’i ben aradım. Olayın ardından koşuşturmaya çalışıyoruz. İnsanı ve doğal bir mesleki refleks. Tuncel’e ulaşamayınca akla ilk Muhittin Zenit geliyor. Bu örgüt kapsamında telefonla aratma meselesi değildir. Erhan Tuncel’in telefonun kapalı olduğu kendi beyanlarıyla da ortada" şeklinde konuştu.

"ATALAY FİLİZ İLE AYNI KONUMDAYIM"

"Görüşmeyi kim yaparsa raporu o yazar. Anlatımlarını not alır. Paraf atan da tutanağı okur" diyen sanık Demir, 2009 yılında yasadışı olarak kendi telefonunun da Muhittin Zenit gibi dinlendiğini ve mağdur olduğunu söyledi. İddianamedeki suçlamaların mesnetsiz olduğunu söyleyen Demir, İstanbul ve Ankara’da işlediği 3 cinayeti nedeniyle tutuklanan Atalay Filiz le aynı konumda olduğunu belirterek, " "Tasarlayarak adam öldürmek" suçundan yargılanıyorum. Aynı örgüte üye olduğum iddia edilen kişiler tarafından yasadışı telefonları dinlenen bir kişiyim. Bazı şeylerin izahı yok" dedi. Demir, FETÖ’ye de üye olmadığını sözlerine ekledi. Demir’in savunmasının alınmasına ara veren mahkeme duruşmayı 23 Haziran saat 10.00’a erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler