Erbakan Üniversitesi açılıyor

AKP Grubu tarafından bugün TBMM Başkanlığı’na Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi. AKP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile bir grup arkadaşının im

Erbakan Üniversitesi açılıyor

AKP Grubu tarafından bugün TBMM Başkanlığı’na Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi. AKP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile bir grup arkadaşının imzasıyla gelen teklifte, Konya Üniversitesi’nin isminin Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesi teklif edildi.

Geçtiğimiz günlerde ölüm yıldönümünde anılan Eski Başbakan ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Erbakan için verilen Teklifin gerekçesinde ise şöyle denildi: "Memleketimiz için büyük hizmetlerde bulunan ve halkımız tarafından sevilen devlet büyüklerimizin adlarının eğitim müesseselerine verilmek suretiyle gönlümüzde canlı tutulmasına yönelik uygulamalar kamuoyunca bilinmektedir.

Bu amaçla, kendini Konya’ya ve ülkesine hizmet etmeye adayan, ülkemize Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Milletvekilliği görevleri ile üstün hizmetler yapan Necmettin Erbakan’ın isinin Konya’da ve ülkemizde yaşatılması amacıyla vefatının birinci yıldönümünde, daha önce kurulan üniversitenin adının ülkemizdeki genel uygulamaya paralel olarak Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesi amaçlanmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler