"Er meydanı burası yüreği olan gelir"

"Sandıktan ümidini kesenlerin sokaklarda medet aradığını görüyoruz" diyen Başbakan Erdoğan siyasi parti genel başkanlarına ve medyaya çağrıda bulundu. Başbakan Erdoğan,"Ne sebeple olursa olsun sokakların çatışma alanına gelmesine, gençlerin karşı karşıya

"Er meydanı burası yüreği olan gelir"
"Sandıktan ümidini kesenlerin sokaklarda medet aradığını görüyoruz" diyen Başbakan Erdoğan siyasi parti genel başkanlarına ve medyaya çağrıda bulundu.
 
Başbakan Erdoğan,"Ne sebeple olursa olsun sokakların çatışma alanına gelmesine, gençlerin karşı karşıya gelmesine tahammül etmeyiz.Herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum. Siyasi parti genel başkanlarına sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Çatışmaya çağıran, kışkırtıcı dil ve üsluptan uzak durmalarını istiyorum. Medyanın çatışmayı körükleyici sorumsuz dili terk etmesini diliyorum."
 
Cemaate de seslenen Başbakan Erdoğan,"Birileri siyaset yapmak istiyorsa ülkenin dışından değil er meydanı burası. Gelir burada siyasetini yapar. Ama o yüreği olmayanlar sadece mikser görevi görür. Bu da ihanet. Bunlara gerekli ders hukuk içinde ülkemizde verilecek." dedi.
 
Başbakan Dilovası'nda İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma töreninde konuştu. İşte önemli satır başları;
 
"GERİLİM SİYASETİ YAPMIYORUZ"
 
Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gördük. Endişeniz olmasın hayırlı niyetle çıktığımız yolda karşımıza çıkan şerleri de aşıyoruz. Bizim siyasetimiz gerilim siyaseti değil. Biz sizi Allah için seviyoruz. Asla herhangi etnik unsurun milliyetçiliğini yapmadık, yapmayız. Biz çözüm süreci için mücadele edip gençleri yaşatmak için gayret gösterdik. Acıların yaşandığı, şehitlerin geldiği Türkiye'den baharın, barışın hakim olduğu Türkiye'ye kavuştuk.
 
"HERKESİ SORUMLU DAVANMAYA DAVET EDİYORUM"
 
Sandıktan ümidini kesenlerin sokaklarda medet aradığını görüyoruz. Ne sebeple olursa olsun sokakların çatışma alanına gelmesine, gençlerin karşı karşıya gelmesine tahammül etmeyiz.
 
Herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum. Siyasi parti genel başkanlarına sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Çatışmaya çağıran, kışkırtıcı dil ve üsluptan uzak durmalarını istiyorum. Medyanın çatışmayı körükleyici sorumsuz dili terk etmesini diliyorum.
 
Gençlerimizin sokaklarda sopalarla, taşlarla salınmasını kabul etmiyorum. Ak Parti'nin gençliği ortada.Onların elinde tablet bilgisayar, kalem, kitap görürsünüz. Ak Parti gençliği kavganın gençliği değildir.
 
"BUNLARDAN BİR ŞEY OLMAZ"
 
Bu adamların hangisi eser yaptı. Bunlar birinci köprüye, ikinci köprüye karşı çıktılar.Şimdi üçüncü köprüye de karşı çıkıyorlar. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlara gönül veren kardeşlerim iradenizi ortaya koyarken bu yapılanları gözden geçirin. Kimlik siyasetine değil, ideolojiye değil hizmete.
 
Türkiye'yi hizmetler büyütecek. Kuru ideolojiler değil. Türkiye'de güzel gelişmeler yaşıyor. İsmini yüzünü saklayan Türkiye'de huzuru yaralamaya çalışanlar var. Bütünlüğümüze yönelik saldırılara siyasi partiler, medya çanak tutmamalı. İş dünyası prim vermemeli.
 
"ER MEYDANI BURASI"
 
Türkiye'ye istikamet verecek olan millettir, sandıktır. Bu saldırı tahrikleri yapanlar bunlara çanak tutunlar 2 hafta sonra hayal kırıklığı yaşayacaklar. Birileri siyaset yapmak istiyorsa ülkenin dışından değil er meydanı burası. Gelir burada siyasetini yapar. Ama o yüreği olmayanlar sadece mikser görevi görür. Bu da ihanet. Bunlara gerekli ders hukuk içinde ülkemizde verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem