EPDK'nın uyarısı işe yaradı!

EPDK'nın uyarısı işe yaradı ve akaryakıt dağıtım şirketleri indirim yarışına girdi. Motorinde 6 kuruşa varan indirim yapıldı. Benzindeki indirim ise 2 ile 4 kuruş arasında değişiyor.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) akaryakıt ve LPG şirketlerine

EPDK'nın uyarısı işe yaradı!

EPDK'nın uyarısı işe yaradı ve akaryakıt dağıtım şirketleri indirim yarışına girdi. Motorinde 6 kuruşa varan indirim yapıldı. Benzindeki indirim ise 2 ile 4 kuruş arasında değişiyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) akaryakıt ve LPG şirketlerine yönelik indirim uyarısı işe yaradı. ‘Pahalı değil ucuza satıyoruz' savunması yapan şirketler indirime başladı. Bazı şirketler motorinde 6 kuruşa varan indirime gitti. Benzindeki indirim 2-4 kuruş arasında değişiyor.

8-10 kuruş olursa tavan yok

LPG şirketlerinin ise TÜPRAŞ'ın birkaç gün önce LPG'ye yaptığı 9 kuruşluk zammı yansıtmayacağı belirtiliyor. Üst Kurul, Akdeniz Çanağı'ndaki ülkelerle Türkiye arasında motorinde 8-10 kuruş, benzinde ise 7-8 kuruş fark olduğu tespitini yaptı. Şirketlerin kademeli olarak 8-10 kuruş arasında indirim yapması halinde tavan fiyata gidilmeyeceği ifade ediliyor. 7 Ağustos itibariyle EPDK ile temasa geçen 15'e yakın şirketten sekizi motorinde indirime yeşil ışık yaktı.

TAVAN FİYAT OLABİLİR

Akaryakıt ve LPG şirketlerine EPDK'nın uyarısı kısa sürede karşılık bulurken tavan fiyat uygulamasına gidilip gidilmeyeceği konusunda ise son karar Kurul tarafından verilecek. EPDK ile görüşen bazı firmaların indirime gitmemesi sebebiyle konunun Bayram sonrasında Kurul'un gündemine gelebileceği de belirtiliyor.

En fazla indirim Aytemiz'de

Şirket Pompa İndirim fiyatı (TL) (Kuruş)

Total 4.25 4

Sunpet 4.25 4

Starpet 4.38 4

Shell 4.27 3

PO 4.26 4

Opet 4.25 4

BP 4.27 2

Aytemiz 4.32 6

* 7 Ağustos itibariyle şirketlerin bildirimlerinden derlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler