Enkaza 41 yıl sonra ulaşıldı

Gölde zıpkınla balık avlamak amacıyla dalış yapan Mahmut Pir, birkaç gün önce uçağa ait bazı parçalar buldu. Pir'in Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) üyelerinden yardım istemesi üzerine bölgeye gelen DESSAT Başkanı Murat Kulakaç, İlker Acar, Mehtap A

Enkaza 41 yıl sonra ulaşıldı

Gölde zıpkınla balık avlamak amacıyla dalış yapan Mahmut Pir, birkaç gün önce uçağa ait bazı parçalar buldu. Pir'in Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) üyelerinden yardım istemesi üzerine bölgeye gelen DESSAT Başkanı Murat Kulakaç, İlker Acar, Mehtap Akbaş Çiftçi ve Mehmet Karabulut'tan oluşan ekip dalış yaptı.

3 saatlik arama çalışması sonucunda 8 metre derinlikte 1972 yılında düştüğü belirtilen, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait "RF-84F Thunderflash" tipi keşif uçağının enkazına ulaşıldı.

Sualtı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından fotoğraflanan uçağın kanadındaki "52-7280-81-P" yazısı dikkati çekti.

Kulakaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, göle düşen uçağın kanat kısmını görüntülediklerini söyledi.

Ceylan da serbest dalıcı Pir'in gölden daha önce uçak parçası bulduğunu, kendilerinin de araştırma yapmak için dalış gerçekleştirdiklerini anlattı.

"Askeri bir uçak olduğunu tahmin ediyorum" diyen Ceylan, "Daha önce göle helikopter düşmüş ve çıkartılmış ama bir uçağın düştüğünü kimse bilmiyor. Bu tür olayları turizme çevirmek mümkün çünkü Türkiye her gittiğiniz yerde batık uçak bulabileceğiniz bir yer değil. Sapanca Gölü bir de bu yönüyle anılmış olur" ifadesini kullandı.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise daha önce bir uçağın düştüğünü duymadıklarını, dalgıçların çektiği görüntüleri izlediklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler