Engelli çocuğunu okutma azmi!

Amasya'nın Göynücek ilçesinde yaşayan Gönül Yonca, anneliğin ne olduğunu bizlere bir kez daha anlattı. Gönül Yonca, Eşi markette çalıştığı sırada engelli oğlu Murat'ı bir saniye bile yanından ayırmıyor. 5'i kız olmak üzere 6 çocuğu olan Gönül Yonca(40) sa

Engelli çocuğunu okutma azmi!
Amasya'nın Göynücek ilçesinde yaşayan Gönül Yonca, anneliğin ne olduğunu bizlere bir kez daha anlattı. Gönül Yonca, Eşi markette çalıştığı sırada engelli oğlu Murat'ı bir saniye bile yanından ayırmıyor. 5'i kız olmak üzere 6 çocuğu olan Gönül Yonca(40) sabah erken saatte kalkıp, doğuştan bedensel engelli olan oğlu ili birlikte okula geliyor. Fedakar anne oğlu Murat (9) dersteyken okulun bahçesinde adeta nöbet tutuyor. Teneffüsü bekleyen anne zilin sesini duyar duymaz oğlunun yanına, sınıfa koşuyor. Oğlunu teneffüslerde bahçeye çıkararak hava aldıran anne, tek başına ihtiyaçlarını gidermekte zorluk yaşayan oğlunun yeme, içme, tuvalet gibi ihtiyaçlarını da karşılamasında yardımcı oluyor. Gün boyu bahçede bekleyen anne, son ders zilinin çalmasıyla birlikte oğlu Murat ile evin yolunu tutuyor. 
Kendisine hediye edilen akülü engelli arabası ve annesi ile birlikte okula gidip gelen 3. sınıf öğrencisi Murat yarışmadan kazandığı asker üniformasını hiç üzerinden çıkarmıyor. Okula asker üniformasıyla giden Murat 'Bayrak' şiirini okumayı çok seviyor. Eğitimine devam etmek istediğini söyleyen küçük Murat, büyüyünce inşaat mühendisi olmak istiyor. 
Oğlunun eğitimini sürdürmesinin tek isteği olduğunu belirten Gönül Yonca, “Bir şey olur diye korkuyorum. Okulun bahçesinde bekliyorum. Zaman geçiriyorum. Öğlen gidip, gelip yemeğini yediriyorum. Temizliğini yapıyorum. Oğlumun okumasını çok istiyorum. Gittiği okullarda bir engel yaşasın istemiyorum” dedi.
Okulda öğretmenlik yapan Metin Akyüz ise Gönül Yonca için "cefakar, vefakar bir anne" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem