Enerji Sektörüne Trabzon'dan önemli uyarı

Enerji Bakanlığı, EPDK, Elder'in katıldığı 9. sektör toplantısı Trabzon'da yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Elektrik

Enerji Sektörüne Trabzon'dan önemli uyarı

Enerji Bakanlığı, EPDK, Elder'in katıldığı 9. sektör toplantısı Trabzon'da yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Dernedği (Elder) ve 300 katılımcının yer aldığı 9. sektör toplantısı Trabzon'da yapıldı.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

BERAT ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

BİZİM DEDİĞİMİZ DEĞİL KAMUNUN NE DÜŞÜNDÜĞÜ ÖNEMLİ

Elder Başkanı Nihat Özdemir toplantıda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Sektörün tüm paydaşları ile sorunlara çözüm üretmek için toplantılarımızı düzenliyoruz. Ülkemiz için en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Sayın bakanımızla gerçekleştireceğimiz ilk toplantımız. Enerji Bürokrasisinde değişimler oldu. Bu değişimin sektöre yeni bir dinamizm getireceğine inanıyorum.

Son 10 yılda dünyada ülkemizde çok büyük değişimler oldu. Petrol fiyatları 2008 yılımda 140 dolar ile zirve yapmışken günümüzde 30 doların altına indi. Uluslararası bir değişim yaşadık beklide dünya tarihinin en büyük krizine şahitlik ettik. Ekonomik kriz siyasal krize dönüştü ve Avrupa Birliği’nin varlığının tartışıldığı duruma geldi.

Her gün şehit haberleri ile içimiz yanıyor. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Terörün bitmesinin sağlayacağı katkıları görüyorum. Türkiye’nin yakaladığı ekonomik başarı geleceğimiz hakkında önemli verileri ortaya koymuştur. Ekonomideki olumlu gelişmeler yatırım ortamına yansımız ve doğduran en fazla yabancı yatırım gerçekleşmiştir. Son 10 yılda kurulu gücümüz 75 milyon Megawatta ulaşmıştır. Yatırım ortamının iyiliği kadar kamu kurumlarının yarattığı güven ortamı etkili olmuştur. Türkiye kamunun yol göstericiliği ve özel sektörün dinamizmi ile büyük bir atılım göstermiştir. Gelinen u mesafeyi bir maraton koşusunun ilk kilometreleri olarak görülmektedir.

Elder dağıtım sektörünü temsil eden Sivil toplum örgütüdür. Sektörün üretimden satışına tüm faaliyetlerinde yatırımları olanlar olarak en fazla olumsuzluklardan biz etkileniyoruz. Kamuoyundaki tüm tartışmalara rağmen iletim çok daha kaliteyi bir şekilde yürütülmektedir. Şebekeye daha fazla yatırım vatandaşımıza ve çalışanlara daha iyi koşullar sunulmaktadır.

Her zaman can ve mal güvenliği etkileyen yatırımları ön plana almaktayız. Sosyal medya ve internet tabanlı akıllı uygulamalarla tüketicilerin bilgilendirilmesine önem vermekteyiz. Kamu dönemine göre daha iyi durumdayız. Ama bunların yeterli olmadığını bilmekteyiz. Sektörümüzdeki iiş kazalarını OICD ortalamalarına çekmeyi hedeflemekteyiz.

Bir diğer temel konu kayıp kaçak sorunudur. Kamuoyunun bu konudaki düşüncesini yaşanan gelişmelere rağmen değiştirmek mümkün olmamıştır. Biz bir yandan işimizi daha iyi yapmaya çalışırken dönüşümlere de ayak uydurmaya çalışmaktayız. Daha çok yolumuz var. Bizim ne dediğimiz değil tüketicilerin neye inandığı önemlidir. 

ASIL PATRON TÜKETİCİ

EPDK Mustafa Yılmaz toplantıda yaptığı açıklamada

Ülkemizin gelişen bir enerji sistemi ar EPDK olarak enerjinin tüketicilere kesintisiz ulaşması için çalışmak. Zor bir işimiz var ama bunu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız Tüketicinin memnuniyeti bizim en önemli önceliğimizdir. Serbest piyasaya geçilşe birlikte enerji piyasasında asıl patron tüketici olmuştur. Kurum olarak düzenlemelerimizi tüketici odaklı hazırlamaktayız. Tüketicinin hakkını korumamız ve vermemiz gerekir. Eskiden bazı yatırımlar için ricalar minnetler gerekirdi. Şimdi minnet değil yatırım zamanı.

Kurumumuza şikayetler yoğun şekilde geliyor. Uzmanlaşmaya daha çok önem verilmesi gerektiğini görüyoruz. Bütün dağıtım şirketlerimizden daha fazla gayret bekliyoruz. Üzerimize düşen her şeyi, yapacağız.

Hizmet kalitesi yönünde yapılacak çalışmalar ödül olarak tarifelere yansıyacaktır. Siber güvenli kurumu tarafından gerçek ve tüzel kişilerin 2016 ulusal siber güvenlik stratejisi yayınlandı. Bu yükümlülüklerin takibi kurumumuz tarafından yapılacaktır. 

STRATEJİK BİR KONUMDAYIZ

TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeler eyer verdi;

Birlikte üretmek, Birlikte yapmak, çözüm üretmek daha önce görmediğimiz bir tablo. Elektriğin ülkedeki ve sanayi üretimi ve büyümede olmaz sa olmazımız. Bir gün elektriksiz kalmak herkes için zor bir düşünce olsa gerek. Bölgemizde sadece sanayimizin tedarik ve kaynak güvenliğini sağlamaktan öte tedarikle tüketim arasında ana aktör olabilmeniz gerçekleştiği boyutlarda Stratejik bir konumdayız. Yapılan çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz. Tedarik güvenliği, yenilenebilir enerji kendi kömür kaynaklarımızdan enerji üretimi ama bunun birde makine sistemleri var.

Elektirik piyasayı açısında sektörde faaliyet gösteren aktörleri bu alan yönelik uygulamaları genişletmeye pazara yönelik aktörlerin hukuki çerçevede düzenlemenin gerekliğini bizlere göstermektedir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem